Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

O excursie cu tinerii din Buhonca și Oțeleni la Ceahlău

Mirosul proaspăt al muntelui, adierea vântului printre copacii înverziți, plăcerea de a scălda ochii printre peisajele naturii, toate au putut fi văzute pe data de 11 august 2011 în excursia pe care Iosefinii lui Murialdo au organizat-o pentru 50 de tineri animatori ai "Verii Împreună" din parohiile Oțeleni și Buhonca.

Cu toate că ne-am trezit "cu noaptea în cap", pentru a putea ajunge la o oră cât mai rezonabilă, tinerii nu s-au dat înlături de la această provocare și au răspuns cu bucurie cererii de a participa la o excursie minunată petrecută în mijlocul naturii.

La urcare, încetul cu încetul, oboseala își făcea prezența așa încât spre final nu puteam crede că am ajuns. Toate îndoielile au dispărut atunci când în jurul nostru se putea vede o oază minunată de priveliști rar întâlnite.

După ce am ajuns la Cabana Dochia și am mâncat am pornit cu toții spre ținta pe care o aveam în vizor: Vârful Toaca. Am escaladat acele stănci și am atins vârful pietrei care reprezenta altitudinea de 1907 m. Cred că toți au simțit o bucurie în suflet când am ajuns la acea altitudine și am putut observa drumul lung pe care l-am parcurs.

Întoarcerea am făcut-o prin Poiana Maicilor, un drum splendid în care se poate observa o mulțime de peisaje care îți întăresc sufletul.

În concluzie se poate afirma cu certitudine că această excursie a fost una senzațională în primul rând datorită lui Dumnezeu, care ne-a ocrotit în drumul pe care l-am făcut, și a tinerilor care au întreținut atmosfera de veselie.

Petru Țurcanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 august: O excursie cu tinerii din Buhonca și Oțeleni la Ceahlău


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat