Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Decret al Penitențiariei Apostolice
Indulgențe cu ocazia celei de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului

PENITENȚIARIA APOSTOLICĂ
MADRID

DECRET

Se acordă Indulgența plenară credincioșilor care, cu ocazia celei de-a "XXVI-a Zi Mondială a Tineretului", vor merge la Madrid în spirit de pelerinaj; vor putea dobândi Indulgența parțială și toți cei care, oriunde s-ar afla, se vor ruga pentru propunerile spirituale ale acestei întâlniri și pentru rezultatul său fericit.

A venit recent la Penintențiaria Apostolică cererea Eminenței Sale Antonio Maria Ruoco Varela, Cardinal Arhiepiscop de Madrid și Președinte al Conferinței Episcopilor din Spania, pentru ca tinerii să poată obține roadele sperate de sfințire de la a XXVI-a Zi a Tineretului, care se va celebra între 16-21 august, în capitala spaniolă, și care va avea ca temă: "Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință" (cf. Col 2,7).

Penitențiaria Apostolică, expunând Sfântului Părinte aceste considerații, a fost înzestrată cu facultăți speciale pentru a acorda, prin prezentul Decret, darul Indulgenței, după intenția aceluiași Pontif, după cum urmează:

Se acordă Indulgența plenară credincioșilor care vor participa cu evlavie la vreo funcțiune sacră sau exercițiu de pietate care se vor desfășura la Madrid în timpul celei de-a "XXVI-a Zile Mondiale a Tineretului" și la încheierea sa solemnă, cu condiția ca, spovediți și într-adevăr căiți, să primească Sfânta Împărtășanie și să se roage cu evlavie după intențiile Sanctității Sale.

Se acordă Indulgența parțială credincioșilor, oriunde s-ar afla în timpul întâlnirii amintite mai sus, dacă, măcar cu suflet căit, vor înălța rugăciunile lor către Dumnezeu Duhul Sfânt pentru ca să-i stimuleze pe tineri la caritate și să le dea forța de a vesti Evanghelia cu propria viață.

Apoi, pentru ca toți credincioșii să poată fi părtași mai ușor de aceste daruri cerești, preoții, aprobați în mod legitim pentru ascultarea spovezilor sacramentale, cu suflet prompt și generos să se ofere ca să le primească și să le propună credincioșilor rugăciuni publice pentru rezultatul bun al "Zilei Mondiale a Tineretului".

Prezentul Decret are validitate pentru acest eveniment. În pofida oricărei dispoziții contrare. Dat la Roma, din sediul Penitențiariei Apostolice, la 2 august, anul Întrupării Domnului 2011, în comemorarea pioasă a "Porțiunculei".

CARDINAL FORTUNATO BALDELLI
Paenitentiarius Magnus

GIANFRANCO GIROTTI,
O.F.M. Conv.
Episcop titular de Meta, Regente

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat