Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mircești: Sfârșit de stagiune al campusurilor "Verii Împreună"

Cu Mircești, Iosefinii lui Murialdo din Roman au terminat campusul "Vara Împreună", organizat în diferite parohii. Ca și în celelalte parohii unde a fost organizat campusul, cel care ne-a însoțit, în perioada 8-10 august 2011, a fost tot Păcală, acest personaj curajos care a împărțit dreptatea celor săraci, în detrimentul celor avuți.

Anul acesta, la inițiativa și invitația parohului de Mircești, pr. Ioan Lungu, Iosefinii lui Murialdo au organizat trei zile de Vara Împreună. La acest "mini-campus" au participat 60 de copii și 18 animatori, care s-au bucurat, au dansat și au ascultat cu mare atenție catehezele ținute de tinerii iosefini și nu în ultimul rând au urmărit aventurile lui Păcală. Copiii au urmărit cu mare interes aventurile acestui iubit personaj, Păcală, ale cărui fapte de dreptate pot fi oricând luate ca exemplu în viața de zi cu zi.

Programul zilnic începea în biserică cu momentul de rugăciune și o istorioară plină de morală, toate spuse de către pr. Fabio Volani, ziua continuând pe imaș unde copiii plini de energie se întrecea prin jocuri, totul încheindu-se într-un spațiu oferit cu ajutorul părintelui paroh, unde se desfășura cateheza și celelalte momente ale Verii Împreună.

Dată fiind prezența pentru prima oară a Iosefinilor la Mircești, copiii și animatorii lor au fost entuziasmați de prezența și activitățile organizate, dându-ne ocazia de a fi prezenți și cu alte ocazii, dar și cu organizarea a noi campusuri.

Și pentru ei, refrenul care a răsunat a fost cel al imnului Verii Împreună: "Nu durezi nici măcar o lună dragă Vară Împreună, dar mi-e dor de tine-un an întreg...", părându-le rău că totul a durat doar trei zile și că nu s-a putut face mai mult.

Fr. Mihai Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-10 august: Mircești: Sfârșit de stagiune al campusurilor "Verii Împreună"


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat