Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Întâlnire spiritual-recreativă a tinerilor din Cleja

După ce s-au încheiat pregătirile și a fost administrat sacramentul sfântului Mir, la 31 iulie 2011, celor 100 de candidați, de către Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, activitățile pastorale din Parohia "Sfântul Marcu" din Cleja au continuat în zilele de 6 și 7 august 2011 cu o întâlnire spiritual-recreativă la Slănic Moldova cu un grup de familii din parohia noastră, împreună cu părintele paroh Anton Diacu.

Întâlnirea a fost organizată în contextul anului dedicat Familiei și Căsătoriei religioase, cu scopul de a ne apropia mai mult de familii, de a ne cunoaște mai bine, de a crea punți de legătură între Biserică și Familie în sens reciproc și de a întări comuniunea de prietenie dintre familii.

Considerăm că sunt necesare asemenea întâlniri pentru a favoriza colaborarea în vederea unei formări mai eficiente a vieții creștine din familiile noastre. Această colaborare are ca scop, de asemenea, stimularea atât a părinților, a tinerilor cât și a copiilor pentru a se implica cu mai multă dragoste și responsabilitate în viața Bisericii locale.

Duminică, 7 august, am participat la sfântul Rozariu împreună cu credincioșii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Slănic Moldova și, acompaniați la orgă de sora Iuliana, am animat sfânta Liturghie de la ora 11.00.

Ne propunem ca și pe viitor să organizăm astfel de întâlniri care contribuie eficient la formarea umană și religioasă a credincioșilor noștri.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru buna reușită a acestor două zile, întrucât am avut ocazia să purtăm discuții în grupuri mici asupra problemelor cu care se confruntă familia astăzi.

Pr. Anton Diacu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 și 7 august: Slănic Moldova: Întâlnire spiritual-recreativă a tinerilor din Cleja


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat