Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul tinerilor la Cacica: Tari în credință, împreună cu familia!

Tinerii din Dieceza de Iași sunt invitați să participe la celebrările de la Cacica, în sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Motoul pelerinajului tinerilor este: Tari în credință, împreună cu familia! Ca în fiecare an tinerii vor parcurge pe jos o parte din drumul spre sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica. În mod special, anul acesta, tinerii prezenți la Cacica se vor uni cu tinerii din lumea întreagă prezenți la Madrid pentru Ziua Mondială a Tineretului. Rugăciunile tinerilor se vor îndrepta către Dumnezeu, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, mai ales pentru familiile lor.

Pelerinajul ca "drum spre sanctuar" este o imagine a vieții noastre, ajutându-ne să ne reamintim că suntem călători pe acest pământ, dar și că avem o direcție clară: cerul, veșnicia. Drumul vieții înaintează între bucurie și tristețe, speranță și îngrijorare, împlinire și decepție. Pe acest drum este mereu prezentă Maria, pentru a ne îndrepta pașii spre Fiul ei. Cristos, Cuvântul veșnic, coboară în sânul sfintei Fecioare Maria, ca să lumineze pașii fiecărui om, iar Maria, Mamă gingașă și puternică, pășește cu fiecare dintre fii încredințați ei, ca aceștia să nu rătăcească.

Sfântul Părinte a ales ca temă pentru Ziua Mondială a Tineretului cuvintele sfântului Paul: Înrădăcinați și întemeiați în Cristos, tari în credință (cf. Col 2,7). Tinerii de la Cacica se vor uni în rugăciune cu tinerii din Dieceza de Iași, din România și din lumea întreagă, care vor fi prezenți la Madrid pentru Ziua Mondială a Tineretului. În felul acesta doresc să dea mărturia că numai credința este aceea care îi întărește pe drumul agitat al vieții și că prețuiesc cu adevărat viața lor numai dacă rămân înrădăcinați și întemeiați în Cristos.

În Anul familiei tinerii care vor veni la Cacica doresc, în mod special, să se roage pentru familiile lor, mulțumind lui Dumnezeu pentru darul unei familii și cerând, prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria, ocrotirea tuturor familiilor. Ca un gest concret tinerii își iau angajamentul de a convinge un membru al propriei familii de a merge în pelerinaj la Cacica.

Pelerinajul tradițional al tinerilor la Sanctuarul de la Cacica va începe duminică, 14 august 2011. Tinerii care doresc să participe sunt rugați să fie prezenți la locul de după calea ferată, înainte de zona unde încep serpentinele, până la ora 12.00. La această oră va avea loc Ritualul pornirii în pelerinaj, după care se va porni spre sanctuar. Aici se va ajunge în jurul orei 13.30 și va avea lor Ritualul primirii pelerinilor tineri la sanctuar. În fruntea tinerilor va fi prezent PS Petru Gherghel.

Sfânta Liturghie de la ora 18.00 va fi animată de tineri.

Următorul moment va fi privegherea mariană și procesiunea cu lumânări de la ora 22.00. În continuare, pe parcursul nopții, tinerii se vor reuni în rugăciune la altarul amenajat afară, pregătindu-se astfel să trăiască intens Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului.

Sfânta Liturghie din Solemnitatea Adormirii Maicii Domnului va avea loc la ora 11.00.

Tinerii care doresc să se implice ca voluntari sunt rugați să completeze aici formularul de înscriere. Detalii pot fi obținute de la Gabriel Măriuț: 0748/619159, 0731/615559; voluntaricacica2011@gmail.com.

Parohiile și grupurile care vor participa la Pelerinajul tinerilor de la Cacica sunt rugate să semnaleze aici prezența lor. Acest lucru ne ajută să estimăm numărul de tineri care vor fi prezenți.

Pelerinajul tinerilor la sanctuarul din Cacica este organizat de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor.

Detalii pot fi obținute de la pr. Florin-Petru Sescu: 0748/570314; 0765/485514, sescu_florin@yahoo.com.

Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat