Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sf. Francisc de Assisi": GREF 2011 "Și eu, și tu poți... să fii chemat"

În perioada 25-30 iulie 2011, aproximativ 193 de copii din Parohia romano-catolică "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja s-au bucurat de GREF-ul organizat în comunitatea lor de către preoții parohiei, părintele paroh Iosif Demeterc și părintele vicar Sergiu-Doru Stoica, de către surori în colaborare cu tinerii animatori din parohie și câțiva voluntari din Italia care au dorit să facă o experiență vocațională în parohia noastră.

Tema campusului, "Și eu, și tu poți... să fii chemat", a provocat copiii încă din prima zi! Au fost zile intense, pline de voie bună, în care copii și animatorii, văzând și, mai ales, auzind strigătele de bucurie și de încurajare ce răsunau pe străzile satului, au trăit momente de neuitat.

Spre deliciul celor mici, ne-am bucurat de multe jocuri, care au creat bună dispoziție și au provocat în noi ideea a rămâne fideli și uniți în credință.

Fiecare zi a început cu bounce-uri și a continuat cu o scenetă și cateheză despre viața și chemarea lui Abraham. Copii au rămas cu trei idei importante, și anume: că în orice alegere pe care o facem în viața noastră trebuie să ținem cont de voința lui Dumnezeu și de cel de lângă noi; că suntem o minune vie, întrucât existența noastră se datorează Domnului; și în sfârșit, că trebuie să ne rugăm lui Isus Cristos nu doar pentru noi, ci și în favoarea celor păcătoși.

După cateheză urmau jocurile atât de mult dorite de copii. Următorul moment al programului zilnic a constat în lucru manual. Copii, cu mâinile lor pline de gingășie, au pictat tablouri despre familie, au confecționat origami sub formă de grotă mariană, lebede, coșulețe, iar din ață colorată au realizat brățări, pe care le-au oferit unii altora în semn de prietenie.

Fiecare zi s-a încheiat cu participarea plină de entuziasm la sfântul Rozariu și la sfânta Liturghie, bineînțeles animate de ei.

Ultima zi a GREF-ului a fost dedicată unei escapade la pădure. Copii, însoțiți de preoți, surori și animatori, au vizitat pădurea unde au rămas încântați de minunile creației.

Mulțumim tuturor celor care s-au străduit să poarte, în aceste zile, în comunitatea noastră, multă bucurie și speranță și au reușit să îmbrace parohia noastră într-o atmosferă deosebită de sărbătoare și voie bună. Bineînțeles, nu am fi reușit să realizăm aceste zile fără ajutorul binefăcătorilor noștri, organizatorilor din partea parohiei, surorilor și animatorilor care s-au implicat.

A consemnat sr. Veronica Călugăru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-30 iulie: Cleja "Sf. Francisc de Assisi": GREF 2011 "Și eu, și tu poți... să fii chemat"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat