Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Frumoasa: Campus "Viața Fericitului Ieremia"

În perioada 27-31 iulie 2011 în Parohia Frumoasa s-a desfășurat un campus având ca temă viața fericitului Ieremia ca model de viață autentică pentru fiecare creștin.

Prin susținerea părintelui paroh Bernadin Farțade și sub îndrumarea părintelui vicar Cristian Burcă, s-au adunat în aceste zile circa 220 de copii și tineri care s-au arătat dornici să se lase conduși de învățătura și exemplul fericitului Ieremia.

Au fost cinci zile în care am învățat că abandonarea totală în mâinile Tatălui ceresc este soluția unică spre o viață cu adevărat creștină, cinci zile a căror scop nu a fost altul decât cel de imitare a vieții sfinte trăite de cel care pentru acest campus ne-a fost călăuză și model, fratele nostru valah, Ieremia, destinat să iubească fără mărginire și dispus să ofere totul pentru cei nevoiași. Astfel am putea defini acest campus ca fiind unul plin de bucurie, deoarece l-am petrecut alături de minunații și energicii copiii doritori de noi experiențe, de noi cunoștințe,dar și de unitate in Cristos. Cu siguranța rugăciunile, catehezele, jocurile, bansurile și veselia ne-au însoțit pe tot parcursul acestui campus, implicând totuși și multă muncă, oboseală și sudoare, dar care au fost puse pe locul secund atât de către animatori cât și de preoți, pentru ca astfel copiii să poată simți dragostea și afecțiunea cu care noi i-am înconjurat.

Programul a fost favorabil pentru toți: de la 8.30 ne adunam mai întâi animatorii cu părintele vicar Cristi pentru a pune la punct ultimele detalii, iar de la 9.00 se adunau și copiii, fiind pregătiți pentru a începe ziua de campus, desigur fiind ajutați de animatori să intre într-o atmosferă plăcută prin câteva bansuri pe care unii copilași o luau ca pe o trezire de dimineață, după care încheiam la 18.30, cu participarea la sfânta Liturghie care era animată de copii împreună cu instrumentele încântătoare: orga, chitara, tamburina și tobele.

Am fost împărțiți în patru echipe a patru culori (alb, albastru, galben și roșu), reprezentând fiecare câte un anotimp (ALB-Iarna, ALBASTRU-Primăvara, GALBEN-Toamna și ROȘU-Vara).

Scenetele zilnice prin care actorii noștri au încercat o creionare a vieții cu adevărat creștine și sfinte a fericitului Ieremia, ne-au condus la catehezele în cadrul cărora fiecare dintre noi am reflectat asupra vieții noastre, asupra exemplului pe care îl dăm celor din jur, luându-ne hotărârea de a urma aceeași cale prin care fericitul Ieremia a ajuns la Domnul, aceea a iubirii necondiționate, a dăruirii totale și a credinței nestrămutate și desigur cu ajutorul acestor scenete captam atenția copiilor mult mai ușor.

Ulterior, jocurile organizate între cele patru echipe, au solidificat relațiile dintre coechipieri, reușindu-se astfel menținerea acelei stări de bucurie și voioșie cu care copiii veneau zilnic la campus.

Finalul campusului ne-a întristat cu siguranță, atât pe noi, animatorii, cât și pe copiii... Eram obișnuiți deja să ne începem ziua pe ritmul bansurilor și prin care ne încredințam în grija Domnului prin rugăciuni. Desigur, copiii împreună cu animatorii s-au pregătit cum au putut ei mai bine pentru spectacolul din ultima zi pentru a arăta părinților recunoștința și toată truda lor depusa de-a lungul campusului astfel că a prezentat fiecare grupă câte un moment artistic pentru a-i bucura pe părinți.

Pentru aceste zile cu adevărat memorabile aducem mulțumiri bunului Dumnezeu, rugându-l să vegheze asupra tuturor pentru ca drumul pe care fiecare pășește să ducă la el și pentru ca el să fie țelul pentru care trăim.

Le mulțumim și păstorilor noștri, părintelui paroh Bernadin și părintelui vicar Cristian care au făcut posibilă trăirea campusului în aceste zile minunate.

Conștienți de valoarea inestimabilă pe care acest campus ne-a lăsat-o fiecăruia, rămânem cu amintirea și învățătura acestor zile superbe, iar ca și animatori cu hotărârea de a fi exemple cât mai bune pentru cei mici.

"Mulțumesc, Doamne, că mi-ai netezit calea spre relații intense și pline de bucurie. Ceilalți să fie pentru mine prezență binevoitoare, descoperire fericită" (Roberto Laurita).

Valentina Bârnat și Ana-Maria Mihoc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-31 iulie: Frumoasa: Campus "Viața Fericitului Ieremia"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat