Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Campus "Comoara de pe insulă"

În perioada 20-24 iulie 2011, noi, cei din comunitatea Răducăneni, copii, tineri și adulți, împreună cu părintele vicar Petru-Mihăiță Mogda, ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a unui grup de opt seminariști și a părintelui Iosif Fechetă din cadrul Congregației "Don Orione", care împreună cu un număr mare de animatori ne-au ajutat să-l descoperim pe Isus, comoara cea adevărată.

Au fost patru zile intense, pline de voie bună, în care credincioșii, fie catolici, fie ortodocși, au început și ei să zâmbească alături de cei 200 de copii și cei 30 de tineri, văzând și mai ales auzind, strigătele de bucurie și de încurajare care răsunau pe străzile satului. Până și primarul Neculai Botezatu, împreuna cu celelalte oficialități au avut ocazia de a se bucura alături de noi și de a ne ajuta în drumul nostru spre Marea Comoară, prin diferitele informații pe care ni le-au furnizat pentru a putea depăși diferitele probe.

Spre deliciul celor mici, ne-am bucurat de multe jocuri, care pe lângă buna dispoziție ce au creat-o, ne-au provocat în a ne mobiliza și a rămâne uniți pentru a deveni câștigători. Chiar dacă adesea, după câteva jocuri copii oboseau, datorită binefăcătorilor, am avut cele necesare spre a ne întări trupurile și astfel să putem continua activitățile noastre.

În aceste zile, deși știam că în sat avem câțiva tineri sau copii cu capacități artistice deosebite, am putut descoperi că numărul lor este mult mai mare. Prin planșele făcute am văzut că viitorul satului din punct de vedere artistic este asigurat, iar prin versurile compuse, că niciodată nu vom duce lipsă de poeți și muzicanți. Mai mult decât atât, am putut observa că copiii noștri sunt deosebit de talentați în ale dansului, fiind capabili să danseze la nesfârșit. Așadar, în aceste zile am putut descoperi comoara din fiecare dintre noi și mai apoi, am putut descoperi comoara cea mare, pe Isus!

Mulțumim părintelui paroh Iulian-Eugen Kropp, părintelui vicar, surorilor din Congregația "Slujitoarele Duhului Sfânt", credincioșilor din Răducăneni și nu în ultimul rând celor din Congregația "Don Orione" care s-au dovedit a fi minunați și care au avut grijă ca satul nostru timp de patru zile să se îmbrace într-o atmosferă deosebită de zâmbete și voie bună.

Petru Stoica

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-24 iulie: Răducăneni: Campus "Comoara de pe insulă"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat