Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Butea: O săptămână de neuitat

În perioada 18-24 iulie 2011, copiii, tinerii animatori împreună cu preoții și surorile din Parohia Butea au trăit împreună o săptămână de neuitat. Programul organizat a oferit copiilor posibilitatea de a sta împreună, de a se juca, de a învăța lucruri noi și de a împărtăși bucuria și iubirea fraternă. Atrași de frumusețea acestor lucruri și entuziasmați de experiențele anterioare, s-au înscris 250 de copii, animați de tinerii din parohie.

Tema "Verii Împreună" a fost viața patriarhului Abraham și pentru a înțelege mai bine importanța sa am încercat să reproducem câteva fragmente relevante cum ar fi chemarea pe care i-a adresat-o Dumnezeu de a merge spre ?ara Făgăduită, promisiunea că va avea urmași cât firele de nisip și cât stelele de pe cer, sacrificarea unicului său fiu, Isaac, etc. Abraham ne-a învățat valorile credinței, speranței, dragostei, dăruirii, sacrificiului, drept pentru care acestea au fost și cuvintele cheie.

Motoul a fost "Și tu poți!", acesta fiind un îndemn, o încurajare adresată copiilor și animatorilor, de a încerca să schimbe puțin lumea, oferind un simplu zâmbet, dăruind mai multă iubire, idei întâlnite și în Imnul "Verii Împreună 2011".

Copiii au luat parte cu drag la programul acestei săptămâni, s-au bucurat de atelierele organizate de animatori: teatru, lucru manual, pictură, baschet, ping-pong, dansuri populare și dansuri moderne precum și de jocurile propuse:olimpiade, jocuri stand, planetele, contrabandiștii, căutarea comorii și altele. Fiecare zi s-a încheiat cu Rozariul și sfânta Liturghie animată de copii și tineri, ceea ce a încurajat participarea mai activă a acestora și pe viitor. Miercuri seara, am avut bucuria prezenței la Liturghie a Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, cu ocazia aniversării de 25 ani de căsnicie a unei familii. Preasfinția sa ne-a încurajat și ne-a felicitat pentru activitățile desfășurate la biserică.

Încheierea Verii Împreună a avut loc duminică, 24 iulie, prin participarea la sfânta Liturghie celebrată de părintele paroh Petru Blaj, după care copiii au organizat un mic festival la care și-au invitat proprii părinți, din dorința de a le face cunoscută întreaga lor activitate și lucrurile învățate de-a lungul săptămânii. Au prezentat astfel piesa "Lupul, Ciomagul și Păcală", au expus brățări și coliere lucrate de ei, câteva dansuri populare și moderne etc.

Îi mulțumim Domnului pentru buna desfășurare a acestei săptămâni, pentru colaborarea reciproca dintre preoți, surori și tinerii animatori. De asemenea, mulțumim pentru ajutorul primit la creșterea armonioasă spirituală, intelectuală, educativă și recreativă a copiilor și a tinerilor, viitorul bisericii și a societății, Cred că, împreună, am reușit să oferim copiilor o săptămână de neuitat!

Câteva impresii ale animatorilor:

- "Pentru mine această săptămână a fost foarte frumoasă. Am avut de învățat multe lucruri de la surori, preoți, animatori și nu in ultimul rând de la copii, iar eu, la rândul meu sper ca am reușit sa-i ajut pe copii in tot ce au avut nevoie. A fost o săptămână plina de fericire si distracție, dar și o săptămână in care am fost mai aproape de Dumnezeu, într-adevăr o experiență de neuitat! Mă bucur că am reușit sa le oferim această frumoasă Vară Împreună copiilor si ca i-am putut distra prin jocurile, bansurile si activitățile care s-au desfășurat de-a lungul întregii săptămâni. Și nu in ultimul rând sunt fericită ca am ca am făcut parte din grupul de animatori!" (Andreea Zăpodeanu)

- "În acest an la Vara Împreună am simțit nerăbdarea și dorința copiilor de a fi împreună. Au participat cu veselie la ateliere, jocuri, pregătirea Sfintei Liturghii, precum și la momentele organizate de animatori. A fost o săptămână plină de dăruire, credință, speranță și bucurie" (Mirela Luca)

- "Această săptămână ne-a unit. Relația dintre animatori și copii a fost una foarte reușită. Ei s-au deschis în fața noastră, și astfel acum știm câte ceva despre fiecare în parte. Dumnezeu a lucrat în noi și cu ajutorul Lui am trăit o săptămână cum nu se putea mai bine. Vara Împreuna a scos ce e mai bun din noi, și cred eu ca toți am avut câte ceva de învățat" (Mădălina Balint)

- "Pentru mine Vara Împreună 2011 a însemnat o schimbare foarte mare. Prin zâmbetul copiilor am înțeles multe lucruri. Așa cum spunea Sora Elisabeta, noi avem multe de învățat de la copii, decât copiii de la noi. Cred că pentru fiecare această săptămână a reprezentat o etapă importantă din drumul vieții" (Ionuț Cotnăreanu)

- "M-am bucurat că am făcut parte din grupul de animatori. Am așteptat mult această săptămână și cred ca am reușit multe împreună, deși în a doua parte am simțit mult lipsa fr. diacon Iosif, salezian" (Dragoș Zăpodeanu)

- "Chiar dacă a fost organizat divers față de celelalte campusuri, a fost interesant pentru că am cunoscut persoane noi, mi-am făcut noi prieteni, am reîntâlnit prietenii vechi și în special ne-am apropiat mai mult de Dumnezeu prin rugăciuni și cântece" (Mădălina Gârleanu)

- "Această săptămână m-a schimbat total pentru că am înțeles că nimic nu e mai presus de zâmbetul inocent al copiilor. Vara Împreună este un drum spre maturizare, te învață cum să te comporți cu cei din jurul tău, să apreciezi defectele proprii și ale celorlalți, îți arată un alt mod de a te distra alături de copii. Cred că este o experiență de neuitat" (Daniel Pușcașu)

Ana Petrina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-24 iulie: Butea: O săptămână de neuitat


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat