Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: O excursie specială

În perioada 20-22 iulie 2011, un număr de 46 copii, din parohiile Bacău "Sfânta Cruce" și Bacău-Izvoare "Sfântul Francisc", însoțiți de pr. Andrei Cocianga, pr. Lucian Adam, pr. Andrei Varga și surorile Gabriela Andrieș și Silvia Brandiu, au avut ocazia de a pleca într-o excursie, cu scopul de a se cunoaște mai bine și de a descoperi locuri în care puțini copii puteau ajunge.

Am plecat din Bacău la ora 8.00 dimineața, urmând traseul stabilit. Prima oprire a fost la Piatra Neamț, de unde am urcat cu telegondola pe platoul Cozla. Peisajul era minunat, aer curat, iarbă verde, chipuri vesele. După aceea am mers cu autocarul prin Cheile Bicazului, vizitând apoi și Lacul Roșu. După plecare, toți eram obosiți și așteptam cu nerăbdare să ajungem la cabănuțe. Motelul era chiar lângă barajul Bicaz unde în aceea seară am mers cu vaporașul. După ce ne-am cazat, am servit cina și am făcut cu toții o plimbare până la baraj. Am fi voit să continuăm seara cu un program artistic, cu jocuri, bansuri, divertisment, dar o ploaie violentă ne-a "invitat" la somn. Așa a fost prima zi.

A doua zi am plecat spre stațiunea montană Durău, dornici să escaladăm muntele Ceahlău. Drumul a fost lung, plin de serpentine, iar mulți dintre noi dădeam impresia că am fi obosiți, însă glumele bune, cântecele și voia bună erau prezente. S-au alternat momentele vesele cu momente de rugăciune pentru toți oamenii de bunăvoință, pentru familiile noastre și pentru reușita acestei excursii. În final, am ajuns în stațiunea Durău unde ne-am cazat. În acea zi a plouat mult și nu am mai putut urca pe Ceahlău, însa spre după-amiază norii s-au mai rărit și am reușit să parcurgem puțin din traseul montan. După cină (grătarul pregătit de doi "meseriași": pr. Andrei Varga și pr. Lucian Adam) a urmat un mic spectacol în care "s-a râs atât de tare încât trebuia să-ți aduni maxilarul de pe jos". Moderatori au fost pr. Andrei Cocianga, sr. Silvia Brandiu și sora Gabriela Andrieș. După spectacol fiindcă s-a apropiat ora la care se împart pijamăluțele, am trecut la somn. Aceasta a fost ziua a doua.

Dimineața următoare am plecat repede pentru că trebuia să vizităm multe locuri de interes turistic. Am vizitat "Zimbrăria" de la Oglinzi, casa lui Ion Creangă de la Humulești, Cetatea Neamțului, mănăstirea Agapia și alte locuri minunate.

După o zi lungă am plecat spre casă. Am ajuns în Bacău în jurul orei 19.00, obosiți, dar fericiți, plecând spre casele noastre bucuroși că am avut parte de o așa experiență.

Nu trăiam cu siguranță toate aceste momente deosebite fără ajutorul Bunului Dumnezeu, al binefăcătorilor noștri și al celor care s-au ocupat de organizarea acestei excursii speciale. Pentru toți și pentru toate un sincer "Mulțumesc"!

Andrei Sabău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-22 iulie: Bacău: O excursie specială


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat