Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Câmpulung Moldovenesc: Concert extraordinar susținut de Corala mixtă "Academica"

Duminică, 24 iulie 2011, biserica romano-catolică din Câmpulung Moldovenesc a avut bucuria de a găzdui concertul extraordinar susținut de Corala mixtă "Academica". Într-o biserică arhiplină, membrii Coralei mixte "Academica" au interpretat muzică religioasă românească, din repertoriul internațional, precum și diferite prelucrări folclorice.

Corala Mixtă "Academica" a luat ființă în anul 2004, sub bagheta profesorului Emil Forfotă, cetățean de onoare al Municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Prof. Emil Forfotă, fondator și coordonator al Coralei Bucovina și al ansamblului "Academica" a devenit cetățean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc, prin votul unanim al Consiliului Local al municipiului. Propunerea a fost făcută de primarul câmpulungean Gabriel Constantin Șerban, în semn de recunoaștere a meritelor culturale ale profesorului și a activității laborioase din ultimii 40 de ani. Primarul câmpulungean a apreciat că prof. Emil Forfotă "și-a făcut datoria cu profesionalism desăvârșit" și că "prin întreaga activitate a devenit o personalitate consacrată a vieții publice, cultural-artistice câmpulungene".

Prof. Emil Forfotă este bistrițean, absolvent al Conservatorului din Cluj Napoca și din 1971 a devenit profesor de muzică la Câmpulung Moldovenesc. În această calitate activează și acum la una din școlile municipiului și la Colegiul Militar Liceal "Ștefan cel Mare". Pasiunea sa pentru muzică s-a concretizat încă din 1978 și prin înființarea în Câmpulung a Coralei Bucovina, cel mai cunoscut exponent muzical al municipiului, formație pe care o coordonează și astăzi.

Prof Emil Forfotă a devenit astfel cel de al unsprezecelea cetățean de onoare al municipiului Câmpulung Moldovenesc. (www.monitoruldemunte.info).

Repertoriul "Academica" cuprinde peste 50 de piese din muzica clasică, folclor, colinde, din repertoriul românesc și cel internațional. Coriștii au mai evoluat în spectacole și festivaluri din Cherbourg și Paris (Franța), Praga (Cehia), Cluj Napoca, Slatina, Suceava, Bistrița, Târgu Mureș, Vatra Dornei, Rădăuți, Roman și Curtea de Argeș.

Selecții din concert au fost publicate pe situl www.parohiacampulung.ro

Pr. Petru Bișog


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat