Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizantea: Administrarea sfântului Mir

În comunitatea din Vizantea, sâmbătă, 23 iulie 2011, 48 de copiii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" au primit sacramentul Mirului. Acest sacrament a fost administrat de PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași. Liturghia dedicată acestui eveniment a fost prezidată de episcop, alături de care au concelebrat părintele Iosif Mărtinaș, parohul comunității, părintele Mihai Budău, decan de Vrancea, și mulți alți preoți invitați.

Candidații la Mir și credincioșii din această comunitate, în frunte cu părintele paroh și domnul primar, au mers în procesiune la intrarea în sat pentru a-l întâmpina pe PS Aurel. După procesiune a început sfânta Liturghie animată de copiii care au primit în sufletul lor darurile Duhului Sfânt.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de episcopul Aurel Percă, care le-a explicat copiilor ce înseamnă sacramentul pe care aceștia urmau să îl primească. În cadrul omiliei, candidaților la Mir le-au fost adresate câteva întrebări din catehism, întrebări la care copiii au răspuns în cor fără nici o ezitare. În încheiere, Preasfințitul i-a îndemnat pe copii să nu păstreze darurile Duhului Sfânt doar pentru ei, ci să le folosească și spre binele celor din jurul lor.

După predică a urmat administrarea Mirului pentru cei 48 de candidați la acest sacrament. Copiii având alături pe nașii lor și plini de emoție au primit din partea episcopului ungerea cu sfânta crismă. Apoi a continuat sfânta Liturghie la care întreaga comunitate a participat plină de entuziasm.

La sfârșitul Liturghiei părintele paroh, Iosif Mărtinaș, a ținut un cuvânt de mulțumire, după care episcopul i-a felicitat pe părintele paroh și pe cateheți pentru modul în care i-au pregătit pe copii pentru acest moment important din viața lor.

Duhul Sfânt să îi copleșească cu harurile sale pe copiii ce au primit sacramentul Mirului și să de-a mărturie de credința lor!

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 23 iulie: Vizantea: Administrarea sfântului Mir


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat