Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Vara Împreună... cu Păcală

Iosefinii lui Murialdo au mai bifat încă un sat pe "harta" Verii Împreună: Buhonca. Ajutați fiind, și de Surorile Dorotee din Roman și Oțeleni, le-am oferit copiilor, împreună cu animatorii lor, câteva zile de distracție și formare spirituală, între 20 și 23 iulie 2011. La această frumoasă activitate au fost prezenți 80 de copii și 20 de animatori.

Miercuri dimineața, atunci când a debutat o nouă ediție a Verii Împreună, curtea bisericii parohiale din Buhonca răsuna de glasurile copiilor, care erau nerăbdători în sosirea Iosefinilor, pentru a putea începe activitățile. Profitând și de vremea frumoasă care ne-a însoțit pe parcursul acestor zile, copii nu au avut ce regreta.

Prezent zilnic, personajul Păcală i-a învățat pe copii cum e să "profiți" de pe urma celor răi, pentru a le face dreptate celor buni, el fiind ca și un educator al zilelor noastre. De asemenea, copiii au putut auzi din gura personajelor și frumoasele proverbe și zicători românești rămase încă din bătrâni, care ne sunt de actualitate și acum, învățându-i pe copii.

Chiar și unele momente neprevăzute, neplăcute, din cadrul Verii Împreună nu i-a făcut pe copii să își piardă curajul și pofta de joacă. Ca și în celelalte locuri unde a fost organizată Vara Împreună, nici aici nu au lipsit frumoasele imnuri "Păcală" și "Vara Împreună", care i-a făcut pe copii să simtă cu adevărat că se află această splendidă activitate. Nu a lipsit nici "Cutia Solidarității" care i-a impulsionat pe copii să ofere din puținul lor, pentru copiii săraci din Kenya.

Zilele "Verii Împreună" s-au încheiat sâmbătă dimineață cu o super-tombolă, la care au avut de câștigat toți copii, iar sâmbătă seara cu sfânta Liturghie, urmat de un frumos program artistic, unde cu toții am dansat și ne-am distrat.

La final, aș putea rezuma această frumoasă activitate într-un vers din cadrul imnului "Vara Împreună", care spune: "Nu durezi nici măcar o lună, dragă vară împreună, dar mi-e dor de tine un an întreg...".

Fr. Mihai Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-23 iulie: Buhonca: Vara Împreună... cu Păcală


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat