Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mărgineni: Campus "Vara împreună"

În perioada 11-16 iulie 2011, în Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Mărgineni, Bacău, a avut loc campusul de formare și recreere "Vara Împreună" pentru 170 de copii animați de 30 de animatori.

În acest an copii au fost împărțiți pe cinci grupe: roșu - "Vampirașii", galben - "Tigrișorii, albastru - "Rechinii", verde - "Licuricii", iar grupa specială - "Fluturașii".

Tema principală a acestui campus "Vara Împreună" a fost "Și tu poți", un îndemn cu rădăcini în sufletul fiecărui copil, dar și un mod de a trăi viața creștină prin dăruire, altruism și implicare.

Atât părintele vicar Paul Fechetă, cât și părintele paroh Iosif Dămătăr s-au implicat în formarea tinerilor și a copiilor. Prin intermediul scenetei și totodată și sub îndrumarea personajului biblic Abraham, copiii au descoperit că împlinirea voinței Domnului reprezintă poarta spre împărăția cerului.

Această săptămână a fost una plină de activități educative, formative și distractive. Laboratoarele (quilling, origami, majorete, dans modern, reciclabile, dans popular, desen, insulă, măști, clown, teatru, cor) i-au ajutat pe copii să își dezvolte/descopere talentele artistice, iar performanțele de la campionatele sportive (câștigarea Turneului de fotbal al Verii Împreună, ce a avut loc sâmbătă, 16 iulie, în localitatea Nicolae Bălcescu) au demonstrat că acolo unde este muncă și dăruire putem ieși cu toții învingători.

Distracția săptămânii a fost reprezentată de jocurile cu apă, un moment ce a evidențiat sufletul de copil și un mod a-i ajuta pe participanții la campus pentru a reînvia copilul "de mult uitat".

Vizita la mănăstirea carmelită din Luncani a adus în atenția copiilor spiritualitatea și comuniunea cu Dumnezeu. Imediat după sfânta Liturghie celebrată de părintele Sebastian Benchea și momentul formativ realizat de pr. Augustin Folner, a urmat maratonul, la care au participat cu toții, scopul principal fiind acela de a ajunge primul la linia de sosire și de a câștiga titlul de învingător.

În această săptămână am avut onoarea de a-i avea alături pe cei de la ISU Bacău care ne-au ajutat să prevenim anumite situații de urgență întâlnite în viața de zi cu zi și deosebita plăcere ca fiecare sfântă Liturghie să fie prezidată de preoți din diferite comunități.

Ultimele zile ale Verii Împreună au avut ca elemente semnificative: Balul Mascat, o seară a creației și a deghizării, și Serata la care au fost invitați și părinții copiilor pentru a le admira și lăuda munca și creația din această săptămână.

"Vara Împreună" a fost un prilej de cunoaștere, apropiere, formare de prietenii și dezvoltare artistică și spirituală, în care mesajul "Și tu poți "a luat amploare și o noua formă: "Și eu pot".

Ioana Doboș și Mădălina Harabagiu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-16 iulie: Mărgineni: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat