Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Campus de vară despre adevărata fericire

"Secretul adevăratei fericiri" a fost tema campusului de vară pentru copii, adolescenți și tineri, organizat, în perioada 4-9 iulie 2011, în Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul" din Săbăoani. În semn de comuniune și de unitate, la acest campus au participat aproximativ 80 de tineri și adolescenți animatori și peste 400 de copii din toate parohiile comunității Săbăoani.

Cu câteva săptămâni înainte au început pregătirile acestui campus. Tinerii animatori, sub îndrumarea părinților vicari, au pregătit cu mult devotament toate cele necesare pentru ca totul să decurgă bine.

Copiii împărțiți în patru grupe: spiridușii, licuricii, albinuțele și îngerașii, sprijiniți fiind de animatori, au încercat să descopere prin cântece, dansuri, piesă de teatru, cateheză, rugăciune și, în mod cu totul special, prin participarea activă la sfânta Liturghie, care este drumul care duce spre adevărata fericire.

Piesa de teatru propusă, având titlul "Secretul adevăratei fericiri", al cărei scenariu îi aparține domnului profesor Marius Cornenco, un mare prieten al comunității noastre, a zugrăvit în cinci tablouri, drumul celor doi copii, Mihai și Andrei, în descoperirea adevăratei fericiri care este Dumnezeu-Iubire, un drum care trebuie parcurs evitând provocările acestei lumi: lenea, violența, furtul, iubirea egoistă, de sine, alcoolul, minciuni și alte vicii care degradează ființa umană, și punând accentul pe adevăratele valori cum sunt: bunătatea, cinstea, adevărul, munca, iubirea față de aproapele, umilința. Piesa a avut un impact enorm asupra copiilor care muțeau atunci când aceasta începea. Puteai observa cum fiecare dintre ei sorbea cuvânt cu cuvânt mesajul transmis de tinerii actori. Lucrul acesta s-a datorat temei captivante, dar mai ales profesionalismulul și devotamentului trupei de teatru a comunității noastre locale.

Cateheza susținută după fiecare act al piesei de teatru a dorit să clarifice ce trebuie evitat și ce trebuie promovat în descoperirea adevăratei fericiri care este Dumnezeu.

Nu puteau lipsi de pe agenda fiecărei zile imnul campusului, cântat de toți de câteva ori pe zi (Fericirea e doar la tine), bansurile antrenante și jocurile de grup, care-i ajutau foarte mult pe copii să relaționeze și să se ajute reciproc.

Fiecare zi era încununată cu participarea la sfânta Liturghie a tuturor participanților la campus. Prin cântecele minunate, prin participarea activă la sacramente copiii alături de tineri au descoperit că adevărata fericire este Dumnezeu care este prezent în toți oameni.

După aceste zile frumoase de campus cu toții am ajuns la concluzia că adevărata fericire este de a-i face pe ceilalți fericiți!

Mai multe imagini de la acest campus sunt publicate pe situl www.parohiacatolicasabaoani.ro

Seminarist Dominic Ciobanu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat