Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Ocna: Campus vocațional "În slujirea vieții"

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma, timp de trei zile, în perioada 11-13 iulie 2011, au organizat la Târgu Ocna un campus vocațional la care au participat 27 de tinere din diferite parohii ale Diecezei de Iași.

Tema campusului vocațional a fost "În slujirea vieții" și a cuprins prezentarea diferitelor chemări de a sluji pe Domnul.

În prima seară fiecare tânără și-a prezentat intenția sosirii la acest campus, intenție pe care a scris-o într-o inimioară și pe care a oferit-o, și prin simboluri, în mâinile Domnului.

A doua zi, părintele Ciprian Bejan, prin meditațiile sale legate de tema campusului, a ajutat tinerele să privească la chipul și personalitatea unui personaj feminin din vechiul testament: Sara, soția lui Avram. Tot pentru tinere au fost pregătite spre vizionare și mărturii de viață consacrată ale unor surori din diferite congregații atât active, cât și de clauzură.

Anul acesta la campus fiecare tânără a încercat să lucreze mai mult la stabilirea unei legături personale mai strânse cu Dumnezeu. După ce fiecare a găsit răspunsuri personale la întrebările propuse a avut loc împărtășirea în grupuri mici și apoi întâlnirea în grup mare.

Din experiența anilor trecuți am descoperit că tinerele sunt pline de energie și de viață și pentru a ține cont de aceasta, între întâlnirile de formare au existat câte un scurt joc, bans sau dans.

A doua zi după prima meditație împreună am urcat pe dealul Măgură într-o poieniță în apropiere de Stânca Leului. Acolo a avut loc a doua meditație, rugăciunea sfântului Rozariu și servirea prânzului la pachețel, apoi ne-am oprit pentru un moment de rugăciune personală în mănăstirea de rit ortodox Măgura.

Întorși de pe deal, seara, după celebrarea sfintei Liturghii și servirea cinei a urmat în curtea mănăstirii o oră de adorație în fața preasfântului sacrament expus la grotă, animat cu cântece și invocații.

Pentru prima oară la campusul vocațional tinerele au experimentat rugăciunea liturgiei orelor, laude și vespere în comun în întregime.

În ultima seară a existat un moment recreativ ce a cuprins jocuri de grup și dansuri.

Încă din prima zi a fost prezentat un coșuleț menit să culeagă întrebări la care părintele pe tot parcursul campusului avea să răspundă. Până la sfârșitul campusului părintele Ciprian a răspuns cu răbdare și înțelepciune la fiecare dintre cele 58 de întrebări pe care tinerele le-au adresat în scris.

Noi, surorile, mulțumim din suflet tuturor preoților care, la invitația surorilor și luminați de înțelepciunea Duhului Sfânt, au îndrumat spre Târgu Ocna mai multe tinere, pentru a se bucura de acest cadou spiritual. Vă dorim multe haruri, sănătate și un apostolat cât mai rodnic în parohiile sfințiilor voastre.

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma

* * *

Surorile "Slujitoarele Preacuratei" de Parma
Str. Avram Iancu, 21, Jud. Bacău
605600-Târgu Ocna
Tel: 0234/344412
e-mail: amadorni@yahoo.it

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-13 iulie: Târgu Ocna: Campus vocațional pentru tinere


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat