Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Berceau (Franța): Sesiune de formare vincențiană

Sfântul Vincențiu de Paul - Iubirea este inventivă la infinit. Sub această expresie a gândirii sfântului Vincențiu de Paul, care trezea conștiințele celor înstăriți din sec. al XVII-lea, expresie care își atinge scopul și impresionează inteligența și inima contemporanilor noștri, un grup de șapte membri vincențieni, fii spirituali ai sfântului Vincențiu de Paul, din Conferințele Sfântului Vincențiu de Paul din Iași, Bălțați, Târgu Frumos, Adjudeni și Onești au participat la sesiunea de formare vincențiană, ținută în perioada 3-17 iulie la Berceau, Franța, locul natal al sfântului Vincențiu de Paul.

Fascinați de mesajul său: detașare integrală, dăruire totală de sine celorlalți, am început descoperirea actualității Sfântului Vincențiu, la Paris, în capela, unde se odihnește într-o raclă așezată sus, la care se ajunge mergând pe o scară dublă împodobită cu statuete.

În capela mormântului fericitului Frederic Ozanam, ne-am recules și am adus un omagiu aceluia care, împreuna cu șase prieteni, a înființat, în anul 1833, Prima Conferință de Caritate.

Ajungând la Berceau, locul copilăriei sfântului Vincențiu de Paul, am aprofundat spiritualitatea vincențiană și metodologia acțiunii sale în conferințe și ateliere zilnice, despre viața sfântului Vincențiu de Paul, a sfintei Luiza de Marillac, a fericitului Frederic Ozanam, împreună cu animatorii sesiunii, și anume cu preoți lazariști Andrei Cristinel și Ioan Rus, sora Magdalena, Fiică a Carității, fratele lazarist Celestin Farcaș.

În casa "Ranquines", locul nașterii, am constatat că există sfinți care nu îmbătrânesc. Sfântul Vincențiu de Paul este unul dintre aceștia: cuvintele, faptele sunt tot atâtea "semințe" ce străbat secolele și fac să rodească spațiul, păstrându-și pentru fiecare epocă arzătoarea lor actualitate.

Copleșiți de cele văzute și învățate, am decis împreună, ca să urmăm, cu mai multă ardoare, cuvintele sfântului Vincențiu de Paul: "Să-l iubim pe Dumnezeu, fraților, să-l iubim pe Dumnezeu, dar pe socoteala brațelor noastre, cu sudoarea fețelor noastre".

Adrian Petruț


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat