Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iugani: Campus pentru copii

Campusul pentru copii "Vara împreună" s-a desfășurat la Iugani în perioada 11-15 iulie 2011. La această activitate au participat 250 de copiii, 25 de animatori și 5 seminariști. Acest campus, organizat de Iosefinii lui Murialdo, a ajuns la ediția a zecea și a avut ca temă povestea lui Păcală.

După o perioadă de pregătire a animatorilor ce au participat la acest campus, părintele paroh Marcel împreună cu părintele Fabio Volani, superiorul casei Iosefinilor din Roman, împreună cu seminariștii Petrică, Iulian, Gabriel Florin și sora Maria, au dat startul campusului "Vara Împreună" ediția 2011.

Copiii din Iugani, adunați plini de entuziasm în jurul organizatorilor, s-a bucurat din plin de programul oferit de acest campus, pe parcursul celor cinci zile. Programul campusului presupunea zilnic momente de rugăciune, diferite jocuri propuse de animatori, o scenetă despre viața lui Păcală, după care urma o scurtă cateheză referitoare la piesa de teatru.

Pentru copiii, cât și pentru animatori, acest campus s-a dovedit a fi o adevărată oază de bucure și distracție, un moment de destindere și în același timp o ocazie pentru a cunoaște oameni noi și a pune în evidență diferite valori creștine (iubirea, blândețea, pacea, dreptatea etc.).

Pentru a evidenția mai bine bucuria pe care a adus-o acest campus copiilor și animatorilor, redăm în continuare două scurte impresii a unor participanți la campusul "Vara Împreună" ediția 2011:

"Vara împreună a însemnat pentru noi animatorii o experiență unică. Ne-am bucurat alături de copiii împărțiți în diferite grupuri: «Glumeți», «Norocoși», «Plimbăreți» și «Curajoși». Atunci când o grupă pierdea eram triști împreună cu ei, atunci când câștigau ne bucuram alături de ei, am împărtășit cu ei toate trăirile lor. S-a sfârșit cam repede, dar așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâlnim vara viitoare și să organizăm o vară împreună mai «stufoasă». Mulțumim părintelui Fabio, părintelui paroh Marcel, seminariștilor, tinerilor din Pașcani care au venit să trăiască alături de noi aceste momente de bucurie, animatorilor și copiilor care au participat la campus". (Anka - animator)

"Săptămâna «Vara Împreună» , petrecută împreuna cu tinerii și copiii din Iugani a fost așa cum ne-am obișnuit, una din cele mai plăcute și mai frumoase. Iar ca o linie trasa la sfârșit. pot spune ca pentru mine scopul acestei săptămâni și-a atins scopul. În primul rând mi-am întărit încrederea în propriile forțe și am descoperit noi aptitudini. În al doilea rând am cunoscut tineri și copii cu care am socializat, iar in ultima zi am realizat triști ca săptămâna s-a sfârșit.

Mi-au plăcut scenele de teatru și minutele de cateheza în care fiecare abia aștepta sa vorbească despre piesă și despre proverbele întâlnite in ea. Jocurile i-au făcut pe copii să conștientizeze cât de important este sa lucrezi in echipă". (Mihaela - animator)

"«Vara Împreună» a fost foarte frumoasă, mi-am făcut noi prieteni, m-am distrat foarte mult și am învățat multe lucruri frumoase. Îmi pare rău că acest campus s-a încheiat așa repede și abia aștept vara viitoare!" (Alin - grupa "Glumeților")

"Această săptămâna a fost printre cele mai frumoase din acest an. Părintele Fabio a venit iar la noi și ne-a făcut să ne simțim bine prin jocuri, rugăciuni și cateheze. Am petrecut aceste zile lângă prietenii mei, ne-am distrat foarte mult și am cunoscut și alți copii. Sper ca la anul să particip iar la vara împreună" (Lavinia - grupa "Plimbăreților")

Le mulțumim Iosefinilor lui Murialdo pentru campusul ce l-au organizat în comunitatea din Iugani și îi așteptăm să revină și cu alte ocazii. Domnul să ducă la bun sfârșit lucrarea pe care a început-o în ei.

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-15 iulie: Iugani: Campus pentru copii


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat