Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Lupului: În "inima verii" o celebrare deosebită

Am putea să considerăm duminica din 17 iulie 2011, ca fiind "inima verii", căci a dobândit un caracter deosebit pentru credincioșii Parohiei Valea Lupului "Sfântul Pius din Pietrelcina", întrucât au fost onorați de prezența Excelenței sale Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași, care a prezidat celebrarea misterelor divine.

După proclamarea Evangheliei, Preasfințitul a ținut predica. După unele explicații despre valoarea parabolelor lui Isus, care scot în lumină faptul că în timp ce Dumnezeu face toate lucrurile bune, sunt și forțe care sunt în slujba răului. De aceea, alegerea binelui este rodul exercitării adevăratei libertăți, ce permite cu ajutorul credinței să transformăm neghina din noi în grâul faptelor bune, cum au făcut sfinți ca: apostolul Paul, Sfântul Augustin, Charles de Foucauld... Astfel, am fost îndemnați să ne îngrijim de ogorul din sufletul nostru, pentru că pe el crește și grâu bun, dar și neghină, care trebuie, cu ajutorul Secerătorului, să fie eliminată prin bunăvoință și străduință.

La sfârșitul celebrării, părintele nostru paroh, preotul Alois Hîrja, a solicitat să poarte un salut cordial PS Petru, episcopul diecezei, și a continuat adresând mulțumiri în numele întregii parohii excelenței sale. Recunoștința a transformat-o într-un cuvânt de apreciere, la lumina a ceea ce papa Ioan al XXIII-lea a scris; un păstor bun învață și trăiește cu înțelepciune, simplitate și caritate, așa cum de fapt și episcopul Aurel dă dovadă. Pentru că miercuri este memoria Sfântului Aurel, și ziua onomastică a preasfințitului, cu toții i-am adresat urările noastre de bine și i-am cântat un călduros La mulți ani!

După Sfânta Liturghie, PS Aurel a rămas să discute cu credincioșii din comunitate, răspândind bucuria prin cuvintele sale înălțătoare. Fiind încântați și încurajați în trăirea vieții creștine, credincioșii și-au luat rămas-bun de la păstorul lor, invitându-l să revină în parohia noastră cât mai curând.

Delia-Maria Petrea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 iulie: Valea Lupului: În "inima verii" o celebrare deosebită


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat