Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: "Vara Împreună", ediția 2011

Campusul în Parohia Romano-Catolică "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni, județul Bacău, s-a desfășurat în perioada 5-9 iulie 2011.

Tema de anul acesta a fost Și tu poți!, avându-l drept model de credință pe Abraham, părintele tuturor celor care cred. (După ce îl cheamă pe Abraham, Dumnezeu îi promite că îi va da un fiu. La vârsta de 95 de ani, soția lui, Sara, își pierde încrederea în Domnul, văzând că acesta nu își împlinește făgăduința. Într-o zi îi vizitează trei îngeri cu chip de oameni, care le spun că peste un an de zile vor avea un fiu. Și promisiunea a devenit realitate. Credința lui Abraham a fost greu pusă la încercare atunci când Dumnezeu i-a cerut să-l jertfească pe fiul său Isaac...)

La campus au fost înscriși copii din clasele I-VIII, fiind peste 180 de persoane. Ei au fost împărțiți în patru echipe (Roșu, Galben, Albastru, Verde) fiind echilibrați ca număr; și ad-hoc s-a mai înființat o nouă echipă pentru copii de grădiniță - "Buburuzele".

Fiecare zi din program a început cu pregătirea animatorilor, pentru a conștientiza importanța lor în mijlocul copiilor. Când începeau copii să sosească erau întâmpinați cu muzică și cu diferite bansuri. După ce se adunau cu toții începeam ziua cu câte-o cateheză în care era inclusă și sceneta referitoare la viața lui Abraham. Apoi urmau diferite jocuri, bansuri, pregătirea seratei și bineînțeles pregătirea pentru sfânta Liturghie.

În fiecare zi au fost jocuri diferite; dacă în prima zi, marți, folosindu-ne de jocuri, am încercat să ne cunoaștem mai bine, în cea de a doua zi, miercuri, deja am pornit la competiție cu celelalte echipe participând la "olimpiade"; cea de a treia zi a fost cea mai plăcută pentru copii, având în vedere căldura care era afară, căci datorită jocurilor cu apă s-au mai răcorit puțin.

Vineri, 8 iulie, a avut loc serata la care fiecare echipă a prezentat un mic program artistic (scenetă, bansuri), dar au intervenit și "Moldo Clowni" de la oratoriul salezian "Don Bosco" din Bacău, care au amuzat copiii, după ei au urmat micii actori din Gioseni care ne-au prezentat sceneta "Viața lui Abraham".

În ultima zi am făcut o mică "excursie" la pădure, unde s-a celebrat sfânta Liturghie în aer liber și am efectuat diferite jocuri. Duminică dimineața, la Liturghia copiilor s-a încheiat oficial campusul "Vara împreună" 2011.

Aducem mulțumirile cuvenite tuturor celor care ne-au ajutat și au făcut posibil ca desfășurarea acestui campus să se realizeze în bune condiții și care s-au implicat efectiv în desfășurarea lui: părintelui paroh Mihai Simon; părintelui vicar Ciprian Laslău, sorei Brigita, animatorilor de la Oratoriul "Don Bosco" din Bacău dar și celor de acasă din Gioseni.

Acest campus a fost pentru toți cei care au participat, fie copii, fie animatori o frumoasă experiență de viață, dar ... păcat că s-a terminat așa de repede!!!

Bucuria copiilor este mare
Când vine vacanța de vară,
Orice zi-i o sărbătoare
Căci pot sta mai mult pe-afară!!!
Astfel ei s-au adunat,
Dar cu multă voie bună
Și cu toți s-au bucurat
Din nou de "Vara Împreună"!!!

Laura Matei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-9 iulie: Gioseni: "Vara Împreună", ediția 2011


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat