Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Horlești: Vara împreună

În perioada 7-10 iulie 2011 a avut loc în Parohia Horlești (jud. Iași) campusul pentru copii, Vara împreună, eveniment ce a adunat, pe parcursul celor patru zile, peste 70 de copii și 25 de animatori.

Copiii și tinerii din Horlești s-au obișnuit deja de câțiva ani ca, după terminarea perioadei școlare, să participe la câteva zile de bună-dispoziție, de formare și de distracție organizate de parohie și în preajma parohiei.

Astfel că și anul acesta, la inițiativa părintelui paroh, Adrian Iștoc și a părintelui vicar, Romică Sociu, cei care au răspuns acestei dorințe s-au bucurat de momente de neuitat în compania lui Isus Cristos, învățătorul și modelul nostru.

Fiecare zi a fost bine pregătită, cu un program încărcat, dar plin de momente plăcute. După rugăciunea de început a fiecărei zile, s-a putut urmări câte o scenetă din piesa de teatru Chemarea Clopotelor, piesă pregătită și pusă în scenă de către tineri. Pe baza acestor scenete s-a desfășurat câte o cateheză la care au fost aprofundate mesajul și învățăturile extrase: în momentul în care se aud clopotele bisericii, ceva se trezește în sufletul și în mintea noastră; e glasul conștiinței lăsată de Dumnezeu care ne îndeamnă să ne apropiem de biserică, să ne pregătim pentru întâlnirea cu Creatorul și Mântuitorul nostru, să luăm parte la sacramentele lăsate de Isus Cristos, într-un mod deosebit la jertfa sfintei Liturghii, la primirea iertării Tatălui în sacramentul sfintei Spovezi și la primirea trupului și sângelui lui Isus Cristos în sacramentul sfintei Împărtășanii.

După momentele de învățătură, zilele au continuat cu jocuri și bansuri până la amiază când, auzind glasul clopotelor, ne-am rugat cu mai mare atenție și evlavie Îngerul Domnului.

După-amiaza, programul s-a reluat cu noi cântece și jocuri, urmate de pregătirea pentru cel mai important moment al zilei: sfânta Liturghie. Copiii, avându-i ca exemple pe tinerii animatori, s-au spovedit pentru a fi pregătiți să-l primească pe Isus în sufletele lor. Rozariul a fost condus de copii și, la sfânta Liturghie, tot copiii au fost cei care, cu glasul lor curat și sincer, i-au adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu prin cântarea lor.

În programul de seară au fost incluse momente artistice prezentate de animatori și de fiecare din cele patru grupe în care au fost împărțiți copiii: cântece, dansuri, scurte scenete de teatru, poezii și multe altele. Fiecare zi s-a încheiat cu imnul campusului și rugăciunea de seară, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darurile primite. Momente deosebite le-au constituit ieșirea la pădure, unde s-au organizat multe jocuri; și focul de tabără aprins în ultima seară, aprins pentru a ne aminti că nu trebuie să lăsăm să se stingă în sufletele noastre bucuria și curăția sufletească a copilăriei.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele de har cu care ne-a copleșit în aceste zile, le suntem recunoscători organizatorilor pentru efortul și dăruirea de care au dat dovadă și îi îndemnăm pe tinerii animatori să continuie, plini de curaj, activitățile de formare și cultural-recreative începute cu copiii.

Lucian Șerban

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-10 iulie: Horlești: Vara împreună


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat