Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Vara Împreună 2011

Vacanța de vară a copiilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești. Noi, tinerii parohiei, sprijiniți de surorile Congregației "Maestre Pie Venerini", am pregătit acest program încercând să oferim cu dăruire timpul, creativitatea și priceperea noastră. Programul s-a desfășurat în perioada 27 iunie - 8 iulie 2011, în fiecare zi de la ora 9 la 12. În prima săptămână au participat copii claselor I-IV, urmând ca săptămâna următoare să ia parte copii claselor V-VIII.

Săptămânile au debutat cu veselie și bună dispoziție, timp în care cei mici au avut ocazia să cânte, să danseze, să se joace, să participe la lucru manual, iar cei mari au avut parte de bansuri, scenete, lucru manual și jocuri care i-au ajutat să se cunoască mai bine. În ambele săptămâni s-a regăsit rugăciunea, fiind punctul de plecare al fiecărei zile. Fiecare săptămână s-a încheiat cu câte o serată, ce cuprindea sfânta Liturghie, un mini-spectacol și niște gustări, la acestea erau invitați și părinți rudele sau cunoscuți.

Programul a fost variat, am încercat să îmbinăm partea distractivă cu cea spirituală și educativă. Tema principală a fost "Abraham", iar surorile au încercat aproape în fiecare zi, să redea viața acestuia, ilustrând astfel greutățile prin care a trecut, având cele trei virtuți teologale: credința, iubirea și speranța. Toate acestea erau dramatizate cu ajutorul animatorilor care, printr-o scenetă, încercau să îi facă pe copii să urmeze exemplul lui Abraham .

Surorile au pregătit și pentru noi animatorii momente formative, în fiecare dimineață înainte de a începe programul cu copii ne adunam în capela casei, ca luminați de cuvântul lui Dumnezeu să înțelegem mai bine misiunea noastră de animatori.

Ne-am bucurat de prezența în mijlocul nostru a părintelui vicar Ciprian Bulai, precum și a părinților Ciprian Mărtișcă și Sergiu Dămoc, care ne-au edificat prin cuvintele lor încurajatoare și pline de căldură.

Vineri, când toata lumea era udă de la soarele ce emana o căldură dogorâtoare, noi am avut parte de o zi răcoroasă. Am organizat multe jocuri cu apă. Ne-am împărțit pe echipe. Într-un final, când toată lumea era udă și cu zâmbetul pe buze am stabilit câștigători... spre surprinderea noastră toate echipele au fost victorioase.

Tot vineri, dar după-amiaza, am împodobit zona cu baloane, ghirlande și mai apoi am participat la sfânta Liturghie. Am avut și plăcuta surprindere să avem și niște tineri, veniți din Bacău, care au urmărit spectacolul pregătit de copii cu ajutorul animatorilor. Tinerii ne-au surprins cu niște bansuri și atmosfera de după spectacol.

Abia s-a terminat Vara Împreună și chiar dacă de-acum încolo ne vom revedea destul de des, deja parcă așteptăm o nouă săptămână a bucuriei. Promitem că ne vom întâlni și anul viitor!

Emanuela Pal și Marcu Beniamin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie - - 8 iulie: Pildești: Vara Împreună 2011


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat