Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Campusul pentru copii "Francisc, prietenul meu"

În perioada 27 iunie-2 iulie 2011, copii din Luizi-Călugăra au fost chemați de către cei 40 de animatori în frunte cu părintele Gabriel Enășcuț, la campusul "Vara Împreună" la care cu mult timp în urmă s-a muncit cu multă trudă. Au răspuns la chemarea noastră aproximativ 300 de copii.

Rolul campusului a fost acela de a relaxa copiii după un an școlar și de a avea posibilitatea de a mai învăța ceva nou despre prietenul nostru, Isus, cât și pentru a-și putea cunoaște abilitățile sportive (jocurile și bansurile), cât și practice (atelierele).

Tema acestui campus a fost "Francisc, prietenul meu". Aceasta a fost aleasă pentru a le arăta copiilor adevărata sfințenie și pentru a-l avea pe sfântul Francisc drept model de urmat.

În campus, copiii au vizionat cu foarte multă atenție viața sfântului Francisc, jucat de către tinerii animatori prin teatru, astfel realizând cât de important este Dumnezeu în viața noastră, lăudându-l în fiecare zi la sfânta Liturghie.

Datorită temei, fratele Petrică Sascău împreună cu surorile franciscane au putut înnoi cunoștințele copiilor cu ajutorul cântecelor din viața sfântului Francisc cât și cu imnul intitulat asemenea temei "Francisc, prietenul meu".

În acest an am încercat să realizăm o mai bună socializare între copii, prin alcătuirea grupelor pe diferite vârste (Steluțele, Norii, Floricele, Focul, Pământul, Soarele, Apa, Luna), pentru concursul ce avea loc în fiecare zi, în urma căruia grupurile aveau de acumulat puncte pentru a urca pe scară către tezaur. Pentru catehezele și atelierele ce aveau loc, copiii erau organizați pe clase.

Prin abilitățile practice copiii au fost provocați, punând la bătaie imaginația pentru realizarea unui obiect (nuferi, libelule, cocos, suport de pixuri, îngerași, brățări, rame etc.).

Nu am putut da deoparte nici abilitățile sportive așa că le-am oferit copiilor câte 45 de minute zilnic pentru a-și putea descărca energiile negative prin bansuri și jocuri.

În ciuda faptului că aproape toată săptămâna a plouat și noroiul ni se lipea de călcâie, Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile dându-ni-l pe fratele Soare care ne-a luminat și încălzit inimile în timpul zilei dedicate jocurilor de exterior (războiul baloanelor cu apă, diferite ștafete, decojirea șarpelui etc.).

Campusul s-a încheiat abia după ce copiii au descoperit Tezaurul. Copiii au parcurs un anumit traseu fiind îndrumați de câteva indicii ajungând la locul comorii.

În această săptămână nu numai copiii au avut posibilitatea de a-și demonstra talentele, ci și animatorii care le-au prezentat la final emisiunea "Romanii are talent".

Mulțumim animatorilor pentru dăruire și să nu uităm de cei care ne-au sponsorizat, împărțind astfel copiilor câte o șapcă, simbol al campusului 2011.

Mulțumim tatălui copiilor din Luizi-Călugăra, părintele Iosif Blaj, care deși nu a fost prezent fizic, a fost prezent în inimile copiilor și în zâmbetele ce ne înconjurau. Mulțumim, nu în ultimul rând, părintelui Gabriel Enășcuț care s-a ocupat atât cu formarea tinerilor animatori, cât și cu organizarea campusului copiilor care a umplut comuna de râsete și bucurie și ne-a adunat în fața lui Isus pentru a-I mulțumi și sluji.

Pace și bine!

Lidia-Diana Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iunie - 2 iulie: Luizi-Călugăra: Campusul pentru copii "Francisc, prietenul meu"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat