Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Invitație la strângerea de fonduri pentru educația copiilor din Kenya

Google...Wikipedia..."Kenya este o țară în est-centrul Africii... Capitala este Nairobi"...

Cât de mult sau cât de puțin știm de fapt despre o țară aflată la 8.000 de kilometri distanță de noi? Cu ce asimilăm acest stat african dincolo de ideea de deșert, sălbăticie, scorpioni, sărăcie...? Am auzit câte ceva, dar poate nu am fost preocupați să înțelegem cum este continentul african. Unii dintre noi am vizionat fascinați "Out of Africa" și fie ne-am închipuit printre liane și zebre, fie ne-am imaginat cât de periculoasă este zona.

Nu știam mare lucru despre îndepărtata țară și poate nu m-ar fi tentat niciodată ideea de a vedea cu ochii mei un astfel de loc dacă nu ar fi fost două fetițe, Maria-Luisa și Francesca. În aprilie 2009 am aflat că ele pregătesc un album de cântece pe care vor să-l dăruiască unor copii mai puțin fericiți decât ele. CD-ul "Să dăruim iubire" a fost oferit copiilor din România, dar și celor din alte țări și care, cumpărându-l, au ajutat copiii din celălalt colț de lume, din Kenya. De la cele două puștoaice talentate am aflat cât de minunat este acel loc și chiar dacă există pericole la orice pas, experiența e unică. Probabil cel mai emoționant moment a fost cel în care românii le-au dăruit băștinașilor un rezervor de apă.

Părintele misionar Eugen Blaj pentru care Kenya este de 12 ani "acasă" vine duminică, 10 iulie, la ora 19.30, la Sala sinodală de la catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași pentru a împărtăși din experiența sa. I se vor alătura cu mărturii misionari laici, jurnaliști care au fost în Maykona, oficialități, prieteni care știu cum este să trăiești în deșertul Chalbi și cât de greu este să faci lecții sub cerul liber.

Poze și imagini inedite, "colțul kenyan", cântece în limba swahili și borană, mărturii care să ne convingă pe noi toți să îi ajutam pe copiii din Kenya!

Orice donație e binevenită și va ajunge la cei care au nevoie de ea!

Invitații evenimentului de caritate care are ca scop strângerea de fonduri pentru educația copiilor din Kenya - proiect susținut de biserica noastră prin binecuvântarea dată de Preasfințitul Petru Gherghel - sunt câțiva copii talentați: Maria Luisa Andrici, Francesca Giurgilă, corul "Îngerașii", Bernard Lazăr și Ștefan Atârgovițoaie, profesoara Lidia Petrescu de la Hălăucești, tinerii misionari Alina Cojan și Gilberta Hobincu, jurnaliștii Mihaela și Ninel Berneagă. Alături de ei va fi preotul misionar ad gentes Eugen Blaj.

Evenimentul va fi moderat de jurnaliștii Carmen Olaru și Horia Gumeni de la TVR Iași.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat