Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iulie 2011

Numărul 7 (259) al celui de-al XXII an, din seria nouă a revistei "Lumina creștinului" debutează cu scrisoarea pastorală "Viitorul Bisericii noastre depinde de familie", în care PS Petru Gherghel anunță organizarea la Iași, în toamna acestui an, a unor cursuri de formare teologică, pastorală și spirituală pentru toți preoții angajați în activitatea pastorală. Sunt enunțate, în respectiva scrisoare pastorală, și titlurile temelor conferințelor și forumurilor de discuții de la aceste cursuri, al căror desfășurător detaliat, cu întregul program, distribuit pe zile, urmează a fi transmis de PS Aurel Percă.

La rubrica "Interne", consemnăm interviul pe care card. Stanislaw Dziwisz l-a acordat părintelui Cornel Cadar cu prilejul vizitei acestui cardinal, fost secretar al papei Ioan Paul al II-lea, în România, în perioada 18-22 mai. La aceeași rubrică, este prezentată biserica Roman "Inima Neprihănită a Mariei", care a fost sfințită la 5 iunie, în cadrul unei Liturghii prezidată de PS Petru Gherghel, precum și biografia noului episcop greco-catolic de Maramureș, Mons. Vasile Bizău, precum și descrierea "Sărbătorii copiilor", găzduită în acest an, la 4 iunie, de Parohia Roman "Isus, Bunul Păstor".

În cadrul rubricii "Actualitatea externă", rețin atenția articolele dedicate jubileului de 60 de ani de preoție al papei Benedict al XVI-lea, vizitei efectuate de Suveranul Pontif în Croația, precum și pelerinajului țiganilor, la Roma, din perioada 11-12 iunie. La aceeași rubrică, pr. Felician Tiba publică un articol dedicat administrării Mirului la românii din Italia, de către PS Aurel Percă, în perioada 29 mai - 5 iunie, pr. Iosif Dorcu prezintă sanctuarul marian Rocamadour din Franța, iar sr. Mihaela Imbrea descrie pelerinajul efectuat în Polonia, în luna mai, de un grup de pelerini din Dieceza de Iași.

Ca de obicei, remarcăm rubricile tradiționale ale revistei, pe care le semnează pr. Anton Despinescu (meditația "Apostolul iubirii", partea a VII-a și mesajul terezian), pr. Laurențiu Dăncuță ("E bine de știut - Cunoașterea lui Dumnezeu"), pr. Felix Roca ("Pentru tineri - Cunoașterea, primul pas spre iubire"), pr. Cristian Chinez ("Tablete spirituale - înflăcărări") și dr. Doina Lucia Amza ("În apărarea sănătății - Gastrite, ulcer și bacteria H.p., partea a III-a).

Recomandăm, de asemenea, articolul biografic pe care Claudiu Bulai i-l dedică preotului Martin Benedict, prilejuit de comemorarea a 25 de ani de la moartea părintelui, apoi articolul semnat de pr. Eugen Blaj și dedicat Zilei Educației în Deșertul Chalbi, în Kenya, precum și articolul semnat de pr. Anton Moisin și dedicat familiei preotului greco-catolic Octavian Moisin, care "a trăit cu adevărat cerințele creștinismului în privința vieții de familie".

Sunt și alte articole interesante, pe care cititorii revistei le descoperă răsfoind acest nou număr al revistei diecezane "Lumina creștinului", publicație pe care membrii colegiului de redacție, coordonați de pr. Cornel Cadar, se străduiesc să o facă tot mai atractivă de la un număr la altul.

Dr. Dănuț Doboș


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat