Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Comunitatea românilor din Roma, în pelerinaj la sfântul Anton

Un grup de 50 de catolici români din Parohia San Vitale (Roma), însoțiți de părintele paroh Isidor Iacovici, au făcut, în zilele de 18 și 19 iunie 2011, un pelerinaj la Padova, orașul sfântului Anton. Cu aceasta ocazie, pelerinii au avut posibilitatea de a se ruga la mormântul sfântului Anton, de a vedea diferite relicve aparținând sfântului și de a participa la sfânta Liturghie celebrată în bazilică împreună cu comunitatea românilor din Padova.

Cu mic cu mare am urcat nerăbdători în autocarul care urma să ne poarte pe urmele sfântului Anton. Așadar, am început pelerinajul nostru recitând rozariul și cântând binecunoscutele cântece închinate sfântului Anton (și nu numai), cu o atmosferă deosebită, "condimentată" din când în când cu câte o glumă, îndeosebi din partea parohului nostru, părintele Isidor Iacovici, care pe tot parcursul pelerinajului a fost un păstor care își îndrumă turma pe drumul cel bun.

Călătoria noastră cu autocarul a decurs normal sub protecția sfântului Anton și nu ne-au lipsit nici popasurile care ne-au mai dezmorțit picioarele.

Am ajuns la Padova cu o emoție nedescrisă, așa cum, de altfel, această emoție își face simțită prezența de fiecare dată când se merge într-un asemenea loc atât de special. Ajunși în mult așteptata Padova, spre seară, ne-am cazat și am dat buzna în bazilica aflată la o "aruncătură de băț" de locul unde am fost cazați.

Intrând în bazilică, am rămas surprinși de numărul foarte mare de credincioși, care explorau fiecare colțișor, oarecum cu aviditate. Am putut vedea o parte din relicvele expuse și bineînțeles mormântul lui. Mai apoi, părintele paroh a celebrat sfânta Liturghie, după care am explorat puțin orașul.

A doua zi, am avut fericita ocazie de a participa la sfânta Liturghie împreună cu comunitatea românilor din Padova. În cadrul sfintei Liturghii am asistat la sărbătoarea a patru perechi care au împlinit venerabila vârstă de 25 ani de la căsătorie.

Am avut parte cu toți de emoții peste emoții în aceste două zile. A fost o experiență de neuitat. Acest pelerinaj, ne-a oferit acea bogăție spirituală de care aveam atâta nevoie. Cred că toți cei care au participat la acest pelerinaj au simțit ceva special, nu poți rămâne indiferent oricât de nepăsător ai fi! În speranța că ne vom reîntoarce și cu altă ocazie, încerc să reflectez mai mult la cele văzute, îndeosebi la cele simțite.

Cristina Călărașu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-19 iunie: Padova: Comunitatea românilor din Roma, în pelerinaj la sfântul Anton


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat