Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Întâlnirea Comisiei pentru Anul Familiei

Lansarea revistei Familia și Viața, Întâlnirea Națională a Familiilor, realizarea unei broșuri pentru logodnici au fost doar câteva dintre temele dezbătute la Roman, sâmbătă, 18 iunie 2011, la întâlnirea Comisiei de Organizare a Anului Familiei în Dieceza de Iași. Lucrările au fost deschise de PS Petru Gherghel, episcop de Iași.

Toți cei 13 membri ai comisiei, avându-l în mijlocul lor pe PS Petru Gherghel, s-au întâlnit la sediul Asociației "Familia și Viața" din Român în ziua de 18 iunie 2011. Preasfințitul a amintit la începutul ședinței scopul acestei întâlniri este analiza a ceea ce s-a făcut până acum și a proiectelor de viitor.

Lansarea în format tipărit a revistei Familia și Viața este o adevărată realizare pentru Anul Familiei. Părintele Ștefan Lupu a prezentat etapele care au condus la realizarea proiectului, după care au urmat discuții asupra conținutului revistei și asupra modului în care această revistă ar putea ajunge mai ușor la cititori.

Pr. Cristinel Fodor a vorbit apoi despre Întâlnirea Națională a Familiilor care ar urma să aibă loc în luna octombrie 2011 la Șumuleu Ciuc. La această întâlnire vor participa și cinci familii din Dieceza de Iași, împreună cu copiii lor. Acestea vor participa la o întâlnire preliminară la 27 august, la Roman.

S-a discutat, de asemenea, despre prezența Asociației "Familia și Viața" la cursurile de formare teologică organizate în toamnă pentru preoții din pastorație. Membrii asociației urmează să susțină o prezentare despre realizările și proiectele asociației, precum și despre colaborarea ce ar trebui să se realizeze între comunitățile parohiale și asociație.

Necesitatea realizării unui proiect unitar de pregătire a logodnicilor pentru sfânta Căsătorie a fost exprimată în numeroase rânduri în ultimii ani. În urma discuțiilor care au avut loc, doi dintre membrii comisiei urmează ca până în toamna acestui an să realizeze o schiță de lucru pentru realizarea unei broșuri adresată logodnicilor.

Pr. Petru Tamaș


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat