Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Berindești și Ciucani: Administrarea sacramentului Mirului

Parohia Ciucani a fost în mare sărbătoare sâmbătă, 18 iunie 2011, când a avut loc administrarea sacramentului Mirului în în filiala Berindești și apoi în biserica parohială. Sacramentul Mirului a fost administrat tinerilor candidați de către PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Întreaga comunitate catolică din Berindești (filială a Parohiei Ciucani), s-a adunat la biserica din comunitate în jurul orei 9.00, pentru a-l întâmpina pe episcopul Aurel Percă. Apoi Excelența sa a celebrat sfânta Liturghie, în cadrul căreia a avut loc conferirea Mirului pentru cei aproape 50 de candidați. Alături de episcop au concelebrat pr. Iulian Pascaru, parohul comunității, pr. Gabriel Farcaș, decan de Traian, și alți preoți invitați. La acest eveniment a participat și primarul comunei Răcăciuni.

Biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au participat la sărbătoare. Celebrarea a fost înfrumusețată de tinerii candidați la Mir și de nașii lor care erau îmbrăcați în costume populare, precum și de voioșia cu care întreaga comunitate a animat sfânta Liturghie.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de PS Aurel Percă, care le-a vorbit copiilor despre Duhul Sfânt și despre rodul harurilor sale în viața lor. De asemeni, copiii s-au dovedit foarte prompți la întrebările pe care Excelență s-a le-a adresat acestora. Apoi a urmat conferirea mirului

Celebrarea s-a încheiat cu mulțumirile adresate de către paroh participanților la sărbătoare și cu binecuvântarea finală oferita de episcop.

După celebrare episcopul a vizitat biserica în construcții din Dumbrăveni, după care s-a îndreptat spre Ciucani, unde la ora 11.30 a avut loc sfânta Liturghie în timpul căreia peste 50 de copii au primit taina sfântului Mir. La fel ca l-a Berindești, Excelența sa a fost întâmpinat de candidații la sfântul Mir, de nașii acestora (toți îmbrăcați în costume populare) și de ceilalți credincioșii. Și aici episcopul a ținut o omilie despre Duhul Sfânt și a explicat copiilor ce însemnătate are primirea Mirului pentru viața lor. După omilie episcopul a administrat Mirul candidaților la acest sacrament.

După încheierea Liturghiei, episcopul a răspuns la invitația credincioșilor de a face câte o poză cu familiile din comunitatea pentru a avea o amintire cu episcopul cu ocazia Anului Pastoral dedicat Familiei Creștine.

Sergiu Gabor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iunie: Berindești și Ciucani: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat