Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Pauline": Timp pentru Dumnezeu și 36 moduri de a iubi

La Editura "Pauline" au apărut două noutăți: "Timp pentru Dumnezeu. Ghid pentru inițierea în viața de rugăciune" de Jacques Philippe și "36 moduri de a iubi" de Charles Prince.

*

Timp pentru Dumnezeu. Ghid pentru inițierea în viața de rugăciune

"În rugăciune, ceea ce contează nu este să gândești mult, ci să iubești mult". Pornind de la acest gând al sfintei Tereza de Avila, pr. Jacques Philippe ne propune rugăciunea ca mijloc predilect în crearea unei relații de comuniune profundă cu Dumnezeu.

Volumul este destinat îndeosebi celor care doresc să se inițieze în viața de rugăciune, trecând în revistă câteva moduri concrete de rugăciune precum meditația, contemplația, Rozariul, Rugăciunea Inimii. Periplul autorului prin aceste modalități de întâlnire cu Dumnezeu vine, deopotrivă, în întâmpinarea unor dificultăți cu care se pot confrunta cei mai înaintați în viața de rugăciune, cum ar fi ariditatea, distragerile, dezolarea, noaptea întunecată a spiritului.

Textul demontează prejudecăți (rugăciunea ca "tehnică"), definește fundamentele rugăciunii, elaborează contraargumente împotriva celor mai obișnuite "scuze" moderne pentru a nu cultiva o relație cu Dumnezeu (lipsa timpului, ineficacitatea rugăciunii), dezvăluie capcane ale vieții cu și fără rugăciune.

Folosind un limbaj simplu, accesibil tuturor, cartea părintelui Philippe este un excelent îndrumător pe calea anevoioasă, dar plină de bucurie și împlinire, a rugăciunii.

*

36 moduri de a iubi

Ne naștem din iubire și avem ca moștenire pentru o viață întreagă cel mai profund sentiment - Iubirea. Dar cum recunoaștem iubirea și ce trebuie să facem ca să o trăim? Care sunt barierele interioare care ne împiedică să creștem în iubirea față de celălalt și cum le putem îndepărta?

Pentru cei mai mulți dintre noi, care încă mai avem nevoie de încurajări pentru a ne deschide inima în fața iubirii și a ne lăsa transformați de aceasta, autorul Charles Prince oferă, prin cartea sa, un bilet gratis pentru o călătorie în 36 de stații ale iubirii. Verbele care alcătuiesc cuprinsul cărții pun în evidență diversele fațete ale iubirii și atitudinile care ne introduc în acest univers atât de minunat al iubirii autentice. Toți cei 36 de pași indicați de Charles sunt la fel de importanți deoarece în iubire nu va exista niciodată ultimul pas... îi putem învăța la orice vârstă, iar farmecul lor constă în faptul că se fac în doi.

Prin această carte, care este și rodul experienței multor tineri și cupluri pe care autorul i-a cunoscut, fiecare dintre noi poate să găsească un ajutor concret prin reflecții, sfaturi, exemple și analize introspective pentru a trăi iubirea și a crește în relația cu celălalt.

Redacția Pauline

*

Timp pentru Dumnezeu. Ghid pentru inițierea în viața de rugăciune
Jacques Philippe, Ed. "Pauline", 2011, ISBN 978-973-1967-26-4, 13x20 cm, 104 p., 10 lei

36 moduri de a iubi
Charles Prince, Ed. "Pauline", 2011, ISBN 978-973-1967-27-1, 13x20 cm, 78 p., 8 lei

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat