Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj: Întâlnire a directorilor centrelor misionare diecezane din țară

Oficiul Național al Operelor Pontificale Misionare din România a organizat, în perioada 13-15 iunie 2011, la Centrul de spiritualitate "Manresa" al părinților iezuiți din Cluj, o întâlnire la care au fost invitați directorii centrelor misionare diecezane din toată țara. La această întâlnire au participat reprezentanți ai centrelor misionare diecezane din șase dieceze: Dieceza Romano-Catolică de Iași, Arhidieceza Romano-Catolică de București, Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara și Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a informa directorii centrelor misionare diecezane despre aspectele misionare discutate în cadrul Conferinței Episcopilor din România din luna mai 2011, de a face o analiză clară despre activitatea misionară din fiecare dieceză și eparhie din țara noastră și de a stabili împreună un plan de acțiune pentru perioada imediat următoare în fiecare dieceză și eparhie.

S-a constatat, din cele prezentate de fiecare participant, că nu există o activitate pastorală strict misionară în toate regiunile catolice și greco-catolice, dar că există o dorință unanimă de a începe o animare și sensibilizare misionară în rândul credincioșilor, acolo unde nu s-a accentuat această dimensiune pastorală a Bisericii.

Părintele Corneliu Berea, SVD a participat ca și invitat, pentru a oferi două conferințe referitor la sensibilizarea misionară și la modul în care se poate coordona o activitate misionară la nivelul unui centru misionar.

La sfârșitul acestei reuniuni s-a stabilit ca, în perioada 19-21 septembrie 2011 să se organizeze un curs de formare misionară pentru toți directorii centrelor misionare diecezane, la care va fi invitat și un relator de la sediul central al Operelor Pontificale Misionare din Roma.

Pr. Claudiu Iștoc,
director național al Operelor Pontificale Misionare - România


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat