Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Botoșani: Sărbătoarea Copiilor și încheierea anului școlar

În comunitatea romano-catolică din Botoșani, Sfânta Liturghie de la ora 11.00 din ziua de duminică, 12 iunie 2011, a avut un caracter deosebit. Deși în fiecare lună copiii și tinerii au participat la o sfântă Liturghie celebrată pentru ei (de obicei în prima duminică a lunii), ziua de 12 iunie a marcat mai multe evenimente: mai întâi s-a constituit ca o ofrandă de mulțumire pentru toate darurile pe care copiii le-au primit până acum; în același timp, copiii s-au rugat pentru copiii mai puțin norocoși care, din diferite motive, parcurg în viața lor momente dificile. Am celebrat apoi, în cadru liturgic, Ziua Internațională a Copiilor.

Celebrarea a debutat cu rugăciunea sfântului Rozariu, recitat de copii, cu intenții speciale pentru fiecare mister în parte.

Primul mister a fost oferit lui Dumnezeu ca mulțumire pentru o copilărie liniștită și ferită de primejdii, rugându-ne în același timp pentru copiii care experimentează încă din primii ani de viață nenorocirile războaielor, terorismului și calamităților naturale.

În al doilea mister, copiii au mulțumit pentru copilăria lor îmbelșugată și lipsită de griji și s-au rugat pentru copiii care suferă și chiar mor de foame.

Al treilea mister de slavă a reprezentat mulțumirea copiilor pentru că sunt sănătoși și rugăciunea lor pentru copiii care sunt în suferință.

În al patrulea mister, copiii au mulțumit pentru darul de a se fi născut în familii creștine și s-au rugat pentru copiii care nu îl cunosc încă pe Dumnezeu.

În sfârșit, al cincilea mister a fost oferit pentru toți copiii din comunitatea noastră, pentru ca ei să fie sănătoși, sârguincioși la învățătură și la orele de cateheză, cuminți și ascultători față de părinți și educatori și astfel să aducă bucurie în familiile lor.

Copiii și tinerii au fost cei care au animat sfânta Liturghie, prin citirea lecturilor și a Rugăciunii Credincioșilor și prin participarea la cântări.

Tot ei au fost cei care au adus la altar, alături de tradiționala pâine și vin, alte simboluri ale copilăriei - jucării, fructe și dulciuri - dar și intențiile de rugăciune ale fiecăruia dintre ei, cuprinse într-o mare inimă - inima lor și Inima lui Isus, precum și icoana reprezentându-l pe Isus înconjurat de copii.

Tot în cadrul sfintei Liturghii a avut loc încheierea anului școlar 2010-2011. Toți copiii care au participat la orele de cateheză au primit din partea părintelui paroh o diplomă și o mică amintire. De asemeni, surorile Lucia și Bianca, din Congregația "Fiicele Doamnei noastre a Milostivirii", care activează în comunitatea noastră, au oferit copiilor rozarii și alte devoționale.

După sfânta Liturghie, toți copiii și tinerii au fost invitați la o mică petrecere pregătită cu această ocazie.

Prof. Cristina Roșu


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat