Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ierusalim: Sfințire de diaconi În octava pregătitoare la sărbătoarea Rusaliilor, joi, 9 iunie 2011, în biserica "Sfânta Ana" sau "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Ierusalim, s-a celebrat Coborârea Duhului Sfânt peste șapte tineri, călugări salezieni, care au primit prima treaptă a sfintei Preoții, treapta diaconatului. Printre noii diaconi de șase naționalități diferite se numără și fr. Iosif Ilieș, din Adjudeni, jud. Neamț (originar din Buzău).

Sfânta Liturghie s-a celebrat în limba engleză, dar a fost animată de numeroase cântări în diferite alte limbi. Celebrantul care a prezidat sfânta Liturghie și a conferit celor șapte candidați darul diaconatului a fost episcopul auxiliar de Ierusalim, William Shomali. Au participat numeroși prieteni, dintre care cei mai mulți erau colegi de studii, multe persoane consacrate și un mare număr de filipinezi, cu mulți copii. Erau prezenți și seminariștii din Beit Jala (unde se află Seminarul Diecezan al Patriarhiei Latine a Ierusalimului), însoțiți de rectorul lor, pr. Hadib Zoomot, precum și mulți frați franciscani ai Custodiei Țării Sfinte, însoțiți de formatorul lor, pr. Noël Muscat, OFMConv.

În predica sa, PS William Shomali a comparat misiunea serviciului diaconal cu imaginea sfintei Fecioare Maria, slujitoarea Domnului prin excelență. Comentând Evanghelia despre pomul bun care aduce roade, el a spus: "Oamenii văd ceea ce facem înainte de auzi ceea ce spunem, (...) dar putem lucra virtuos numai dacă avem privirea fixată pe Cristos".

După sfânta Liturghie, toți cei prezenți au luat parte la o agapă frățească în jurul noilor diaconi, pe care i-au felicitat și le-au urat să continue cu bucurie drumul de urmare al lui Cristos.

Noii diaconi: Iosif Ilieș SDB din România, G. Berhane Tesfahum SDB din Etiopia, Kerketta Rajesh SDB și Passah Paul Dayo SDB din India, McEwen Sean SDB din Canada, Mwenda Dietrich SDB, din Tanzania, Nguyen Thieh Kim SDB din America.

Domnul să-i binecuvânteze pe noii slujitori ai altarului și să continue să cheme din rândul poporului creștin cât mai mulți lucrători deoarece "secerișul este mare dar lucrătorii sunt puțini" (cf. Lc 10,2).

Mai multe imagini puteți vedea în albumul foto

Pr. Cristian Vacaru
 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat