Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid: Ultimele înscrieri

În perioada 16-21 august 2011 la Madrid va avea loc Ziua Mondială a Tineretului. Din Dieceza de Iași s-au înscris peste 100 de tineri, preoți și persoane consacrate. Deoarece și alți tineri și-au exprimat dorința de a participa la acest eveniment am decis să suplimentăm locurile până la un număr de 150 de participanți.

Cei care doresc să participe la Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid și nu s-au înscris până acum sunt rugați să facă această înscriere completând formularul de aici până la data de 12 iunie 2011. Înscrierea este considerată completată dacă până la data de 12 iunie 2011 este achitat acontul de 150 de euro din totalul prețului de 350 de euro. Diferența va fi achitată până la data de 25 iunie 2011. Locurile fiind limitate, va fi respectată ordinea înscrierii on-line și a plății acontului. Prețul de 350 euro include taxa de participare (122 euro), transportul până la Madrid, cazarea pe drum (fără mâncare). Taxa de participare asigură cazarea, masa, transportul public în orașul Madrid, asigurarea în caz de accident și materiale pentru participanți (denumite sacul pelerinului) pentru perioada 16-21 august 2011.

În linii generale traseul va fi următorul:

Ziua 1 - 12 august: Iași - Budapesta (900 km). Plecare din Iași/Roman/Bacău la ora 04:00 pe următorul traseu: Iași/Roman/Bacău - Oradea, Budapesta. Tur de oraș Budapesta. Se vizitează: Podul Margareta, Piața Eroilor, Podul cu Lanțuri, Bastionul Pescarilor, Catedrala Matei Corvin, Palatul Buda. Cazare în Budapesta.

Ziua 2 - 13 august: Budapesta - Verona (850 km) Dimineața după micul dejun se va pleca spre Slovenia. Se vizitează centrul capitalei Ljubljana, apoi se ajunge la Peștera Postojna (cea mai spectaculoasă peșteră amenajată din Europa). Se continuă traseul până la Padova. Se va vizita Bazilica Sf. Anton de Padova. Cazare în zona Verona/Padova.

Ziua 3 - 14 august: Verona - Montpellier (850 km). Mic dejun. Străbatem nordul Italiei (Verona - Milano - Genova) pentru a ajunge pe Riviera Ligurica iar apoi pe Coasta de Azur. Vizitam celebrele stațiuni Nice și Cannes, perlele Rivierei Franceze. Seara ajungem pentru cazare la Montpellier.

Ziua 4 - 15 august: Montpellier - Madrid (1000 km). Mic dejun. Continuăm traseul spre Madrid cu oprire la Montserat și Zaragoza. Sosire seara la Madrid. Cazare Madrid.

Ziua 5 (16 august) - Ziua 9 (21 august): Programul la Madrid

A XXVI-a Zi Mondială a Tineretului se va deschide în mod oficial în după-amiaza zilei de marți, 16 august 2011, cu Liturghia de deschidere, care va fi prezidată de Cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, Arhiepiscop de Madrid, în Piața Cibeles, un faimos ansamblu monumental din centrul orașului Madrid.

În zilele de 17, 18 și 19 august vor avea loc trei zile de pregătire pentru Veghea de rugăciune și Liturghia cu Sf. Părinte Papa Benedict al XVI-lea. În cursul dimineților vor avea loc tradiționalele cateheze, care vor fi susținute de Episcopii din întreaga lume, în diverse limbi și în diverse bisericii, colegii sau săli de sport din Madrid. În timpul celor trei zile o atenție deosebită va fi îndreptată spre sacramentul Spovezii. Tinerii vor avea astfel ocazia să experimenteze iertarea lui Dumnezeu în toate bisericile din Madrid dar mai ales în Parcul Iertării unde va avea loc și Adorație Euharistică.

După-amiezile zilelor de 16, 17, 18 august vor fi dedicate activităților din cadrul Festivalului Tinerilor care se va desfășura în diferite puncte din Madrid.

Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea va fi primit în după-amiaza zilei de joi, 18 august 2011, printr-o ceremonie solemnă de primire în același loc în care se va desfășura Liturghia de deschidere - Piața Cibeles.

Seara zilei de vineri, 19 august, va fi dedicată celebrării unei mari Căi a Crucii pe străzile centrale ale orașului Madrid, având ca punct de pornire Piața Cibeles. Procesiunea se va desfășura de-a lungul bulevardului Paseo de Recoletos și se va încheia în Piața Colon.

Punctul culminat al Zilei Mondiale ale Tineretului vor fi Veghea de rugăciune și Celebrarea Euharistică finală care vor fi prezidate de Sfântul Părinte. Acestea se vor desfășura sâmbătă seara, 20 august, și în dimineața zilei de 21 august în spațiul special amenajat pentru aceste celebrări în apropierea aeroportului Cuatro Vientos, în partea de sud-vest a orașului, la 8 km de centrul orașului Madrid.

Ziua 10 - 22 august: Madrid Barcelona (650 KM). După micul dejun se pleacă spre Barcelona. Tur de oraș, ocazie cu care se trec în revistă principalele obiective turistice ale orașului: Cartierul Gotic, Catedrala gotica, Bazilica Santa Maria del Mar, Muzeul Picasso, Bulevardul Rambla, Palatul Guell, Monumentul lui Columb, Operele lui Gaudi - Casa Batllo și Sagrada Familia. Cazare în Barcelona, zona Costa Brava.

Ziua 11 - 23 august: Barcelona - Milano (1000 km). Mic dejun. Traseu de autostrada Barcelona - Milano, cu o oprire la Avignon (Franța) unde vom vizita Palatul Papilor, Catedrala. Sosire seara la Milano. Cazare in zona Milano.

Ziua 12 - 24 august: Milano - Viena. Mic dejun. În drum spre Viena facem un popas la sanctuarul marian Mariazell (Austria). Ajungem seara la Viena unde vom face un tur de oraș. Cazare in Viena.

Ziua 13 - 25 august: Viena - Oradea. Mic dejun. După micul dejun se vizitează Palatul Shönbrunn, reședința preferata a Mariei Tereza, replică la vestitul Versailles. Tur pietonal în centrul Vienei, vizita la Catedrala Sf. Ștefan, Primăria, Opera. După amiază se pleacă spre România. Cazare în Oradea - Băile Felix.

Ziua 14 - 26 august: Oradea - Iași/Roman/Bacău. Mic dejun. Începem drumul spre casă. Oradea - Iași/Roman/Bacău. Sosire seara în jurul orei 20.00 în funcție de condițiile de trafic.

Programul poate suferi modificări ce vor fi anunțate în prealabil participanților.

Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor
 


lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat