Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sărbătoarea Copiilor

Parohia Roman "Isus, Bunul Păstor" a fost sâmbătă, 4 iunie 2011, gazda unui eveniment deosebit, "Sărbătoarea Copiilor" - organizat de Oficiul pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, în colaborare cu preoții, persoanele consacrate și asociațiile din cadrul Bisericii implicate în pastorația tinerilor și copiilor - la care au participat peste 4.000 de copii din întreaga Moldovă, însoțiți de aproximativ 500 de tineri și 100 de preoți. Tema acestui an a fost "Cresc cu Isus! El este cel mai bun prieten".

Deși pregătirile pentru ca acest eveniment să se desfășoare cu succes au început cu mult timp în urmă, ele au fost mai vizibile de vineri, când au ajuns și voluntarii din Acțiunea Catolică, Scout și Kolping care au oferit din timpul lor pentru a ajuta organizatorii. Ziua de vineri s-a încheiat cu un moment de rugăciune, desfășurat în biserică, prin care am dorit să intrăm cu mai multă profunzime în atmosfera de sărbătoare.

Forfota zilei de sâmbătă a început de dimineață. Grupurile sosite au trecut mai întâi pe la centrele de înscriere, unde au primit șepcuțe și stegulețe personalizate pentru acest eveniment, precum și toate informațiile necesare.

La ora 9.30 au început momentele de animație care i-au dezmorțit și i-au încântat pe cei mici, urmate de salutul parohiei gazdă, intonarea imnului și repetarea cântărilor pentru sfânta Liturghie. În ciuda căldurii și a soarelui torid, copiii au participat cu mult entuziasm la sfânta Liturghie, fiind atrași într-un chip special de prezența în mijlocul lor a păstorului lor sufletesc, PS Petru Gherghel. La finalul sfintei Liturghii părintele paroh al parohiei organizatoare, Francisc Fărcășel, a mulțumit tuturor celor care și-au adus aportul pentru această sărbătoare frumoasă, apoi a avut loc și anunțarea gazdei următoarei ediții: Parohia "Coborârea Sfântului Duh" din Barați, Bacău.

După Sfânta Liturghie a urmat o pauză de masă, în timpul căreia a urcat pe scenă formația "Etalon" din Săbăoani și band-ul fraților capucini care i-au încântat pe copii.

La ora 13.00 a început Festivalul Copiilor, care a constat în dansuri și cântece pregătite și interpretate de copiii din întreaga dieceză. Unul dintre cele mai așteptate momente se pare că a fost și prezența lui Narcis Ianău, tânărul care a mișcat o țară întreagă cu vocea sa la concursul "Românii au talent".

Ziua s-a încheiat pe ritmurile formației "Hi-Q" care efectiv i-a electrizat pe cei mici. Succesul interpretării lor a fost unul evident, întreaga mulțime cântând împreună cu membrii formației.

Au urmat mulțumirile adresate de prezentatori tuturor celor care au ajutat la pregătirea și buna desfășurare a acestei sărbători încheiată, în mod normal, cu rugăciunea de mulțumire.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat, în orice mod, la realizarea acestui eveniment !

Redacția "Raze de speranță"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 iunie: Roman - Sărbătoarea Copiilor


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat