Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tețcani: Vara Împreună

Iosefinii lui Murialdo, în colaborare cu tinerii din Parohia Tețcani, au organizat o nouă ediție a "Verii Împreună" în această parohie, în perioada 24-28 iunie 2011. În ciuda vremii, care de multe ori a fost nefavorabilă desfășurării jocurilor în aer liber, copiii nu au lipsit, fiind prezenți un număr de 84 de copii, iar pe lângă ei și 26 de animatori, care au asigurat o bună desfășurare a activităților.

Tema care i-a însoțit pe copii pe parcursul acestor zile de Vara Împreună a fost Păcală. Acest personaj putem spune i-a învățat pe copii ceea ce înseamnă a fi cinstit, transmițându-le un puternic mesaj educativ, el demascându-i pe cei nedrepți, păcălindu-i pentru a face dreptate celorlalți.

Zilnic, curtea bisericii parohiale a răsunat de glasurile copiilor, care au cântat imnul Păcală și cel al Verii Împreună, s-au întrecut prin diferite jocuri, ajutați fiind de bravii lor animatori și au privit cu atenție piesele de teatru propuse pentru fiecare zi. Un moment așteptat a fost și cel al catehezei, unde copii au aprofundat din ceea ce se petrecea în scenetă și o temă religioasă propusă pentru fiecare zi.

Ultima zi a Verii Împreună s-a încheiat seara, odată cu celebrarea sfintei Liturghii, de către PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhidiecezei de București, care a făcut un scurt popas în această parohie, el fiind în drum spre Iași unde a participat la sfințirile de preoți. ES ne-a lăsat și câte o amintire cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de preoție. A rămas plăcut surprins de activitatea desfășurată și numărul mare de copii prezenți la Vara Împreună, mulți dintre ei fiind prezenți și la sfânta Liturghie.

La sfârșitul acesteia, pr. Fabio Volani, superiorul comunității iosefinilor din Roman, a propus "Cutia solidarității", sărind astfel în sprijinul copiilor din Kenya, care nu se pot bucura de o "vară împreună" ca la noi și care se află sub oblăduirea preoților misionari din dieceza noastră.

De asemenea, ca un premiu de consolare pentru inimoșii animatori ai acestei "Veri Împreună", le-a fost oferită în dar o excursie de o zi la cabana Dochia, din masivul Ceahlău, care va avea loc în data de 16 iulie.

Cu speranța ca am fost bine primiți și le-am oferit copiilor câteva zile minunate de distracție, noi , Iosefinii lui Murialdo, le-am promis că vom fi prezenți în mijlocul lor, ori de câte ori va fi nevoie, deoarece noi, prin exemplul nostru, trebuie să fim pentru ei "un prieten, un frate, un tată".

A consemnat fr. Mihai Lazăr

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-28 iunie: Tețcani: Vara Împreună


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat