Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus de vară "Micul Prinț"

Timp de o săptămână, în perioada 20-26 iunie 2011, 70 de copii care locuiesc în zona Bucium, dar și în satele apropiate au avut ocazia să participe la un campus de vară organizat de Surorile Providenței din Iași, la Școala nr. 2 "Veronica Micle" din zona Bucium. Copiii au intrat în lumea Micului Prinț și au învățat despre prietenie și înțelegere între oameni cu ajutorul surorilor Elisabeta și Lucia, dar și al animatorilor voluntari.

Jocuri, discuții formative în grupuri mici, ateliere de îndemânare și talent, dansuri și multă voie bună, de toate acestea au beneficiat cei 70 de copii înscriși la campusul de vară 2011 cu tema, în acest an, "Micul Prinț". În fiecare zi din perioada 20-26 iunie, copii de la grădiniță și până la clasa a VIII-a, de la Școala "Veronica Micle" din Bucium s-au îmbogățit spiritual și educativ.

Programul celor opt zile de campus a fost inspirat din povestea "Micul Prinț", aventură care a ajuns în fața copiilor în fiecare zi prin intermediul animatorilor care au interpretat rolurile scenetei în sala de festivități a școlii. În lumina povestioarei "Micul Prinț", copiii au înțeles că și viața este o călătorie, că trebuie să fie atenți la prietenii pe care și-i fac, cum să se comporte cu un prieten și ce înseamnă prietenia adevărată cu cei din jur și cu Isus. Așadar, în săptămâna de campus, cei mici au aflat cum să construiască o relație de prietenie și mai ales cum să se comporte unul cu celălalt ca doi buni prieteni.

Pe perioada campusului au fost organizate șapte ateliere: brățări, pânză de păianjen, Scooby-doo, micul jurnalist, vaze pentru flori, rame de chibrit și origami. Copii au avut prilejul încă din prima zi să aleagă la ce laborator vrea să participe pe parcursul campusului. Fiecare atelier a fost coordonat de animatori, de la care copiii au deprins îndemânare la împletit brățări din ață, la creat vaze pictate, au învățat ce înseamnă să fii jurnalist și au scris o broșură, au țesut obiecte de decor asemenea unei pânze de păianjen, au înrămat imagini cu bețișoare de chibrit sau au aflat cum poți da viață și formă năstrușnică unei foi de hârtie. În cea din urmă zi a campusului toate obiectele lucrate de copii au fost duse la o expoziție cu vânzare la biserica "Pogorârea Duhului Sfânt" de pe dealul Bucium, de unde localnicii au putut achiziționa câte un obiect la prețuri modice. Suma colectată a fost utilizată pentru a acoperi o parte din cheltuielile campusului.

Surorile Providenței împreună cu cei 14 animatori voluntari mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul și puterea de a le fi prieteni copiilor care au participat la campus.

Daniela Farcaș


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat