Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Prăjești: Tabăra pentru copii "Valoarea faptelor bune"

În săptămâna 20-26 iunie 2011, a avut loc în Parohia Romano-Catolică "Preasfânta Treime" din Prăjești, tabăra pentru copii cu tema "Valoarea faptelor bune", organizată de 20 de cercetași din Parohia Romano-Catolică "Sfânta Cruce" Bacău, împreună cu 10 animatori din Prăjesti și cu toată susținerea preoților franciscani Pr. Paroh Pișta Gheorghe și a părintelui vicar Cherecheș Cristian-George, cărora le mulțumim din suflet. La acest campus au participat 90 de copii din parohie.

Pe durata celor șapte zile, activitățile practice, jocurile, cântecele, concursurile și bucuria de a fi împreună s-au împletit armonios cu activitățile spirituale precum discuțiile și cateheza, recitarea sfântului Rozariu și participarea la sfânta Liturghie și la sacramente.

Pentru fiecare zi de campus copiii au trebuit să răspundă provocării generale lansate de organizatori, de a lăsa această lume un pic mai bună decât au găsit-o, încercând să facă în fiecare zi măcar câte o faptă bună, oricât de mică și neînsemnată ar părea ea, punând pentru fiecare dintre acestea câte o față zâmbitoare pe panourile special realizate în acest scop, și nu mare ne-a fost surprinderea când, la finalul acestei săptămâni, am văzut panourile pline de faptele bune ale copiilor.

De asemenea, fiecare zi de tabără a adus activități noi precum: ștafete, atelier de obiecte zburătoare, atelier de turnat forme din ipsos, atelier de modelaj din lut, atelier de origami, bansuri și scenete, toate acestea fiind adunate cu grijă într-o expoziție și un spectacol de final de campus, la care a fost invitată toată comunitatea locală.

Trăgând linie, această săptămână a însemnat foarte mult atât pentru tinerii animatori implicați, cât și pentru comunitatea din Prăjești, iar în urma a tot ceea ce s-a realizat (s-au legat prietenii, s-au trăit momente deosebite, s-au desfășurat activități noi și utile) am considerat că este un mare câștig dorința copiilor din Prăjești de a continua activitățile acestei tabere, iar a animatorilor din comunitate, de a se implica în mod activ în acest proiect de viitor.

Pentru toate acestea dar mai ales pentru copiii, tinerii și preoții din Prăjești, îi mulțumim lui Dumnezeu și ne punem speranța că din toamna acestui an vom continua munca începută, sub forma unui nou grup de cercetași.

Lucia Pal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-26 iunie: Prăjești: Tabăra pentru copii "Valoarea faptelor bune"


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat