Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (BC): Pelerinajul icoanei Maicii Domnului și sfințirea temeliei noii biserici

Parohia Traian, Bacău, a primit, în perioada 29 mai - 1 iunie 2011, vizita icoanei Maicii Domnului de la Cacica. La acest eveniment a participat PS Petru Gherghel care, în ultima zi a pelerinajului, a sfințit temelia și piatra fundamentală a noii biserici.

Duminică, 29 mai, a ajuns în mijlocul comunității din Traian, Bacău, icoana Maicii Domnului de la Cacica. Credincioșii din Traian, în frunte cu părintele paroh Albert Lucaci, au întâmpinat-o pe măicuța noastră de la Cacica.

Au urmat câteva zile de har, în care s-au ținut predici cu tematici mariane și s-au recitat rugăciuni fierbinți către mama noastră cerească.

La finalul acestui pelerinaj, miercuri după-amiaza, 1 iunie, a sosit în comunitate PS Petru Gherghel. Deși părintele paroh împreună cu localnicii au dorit să-l întâmpine pe Preasfințitul la "Crucea Glorioasă", acest lucru nu a fost posibil datorită unei ploi torențiale care s-a abătut asupra acestei localități. A fost o ploaie ce simboliza mulțimea harurilor pe care Maria le revărsa asupra acestei comunități.

Excelența sa a prezidat și a ținut cuvântul de învățătură la Liturghia de la ora 18.00, la finalul căreia a sfințit temelia și piatra fundamentală a noii biserici. La celebrarea liturgică au participat alături de PS Petru Gherghel și pr. paroh Albert Lucaci, părintele decan Gabriel Farcaș și preoții din localitățile învecinate. Din partea autorităților au fost prezenți prefectul județului Bacău, primarul și viceprimarul comunei Traian.

Construcțiile la noua biserică au început în luna mai 2010. Arhitecții bisericii sunt Paul Adam și Filip Leonte. Constructor este dr. ing. Gheorghe Mihoc. Dimensiunile sunt următoarele: lungime 30 de metri, lățime 15 metri și înălțime 33 de metri. Patronul bisericii este "Sfântul Iosif Muncitorul".

Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iunie: Traian (BC): Pelerinajul icoanei Maicii Domnului și sfințirea temeliei noii biserici


 

lecturi: 9.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat