Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sighetu Marmației: Sărbătoarea Voluntariatului

Asociația "Frații Minori Capucini", alături de prietenii și colaboratorii lor, organizează pentru Sighet și sigheteni "Sărbătoarea Voluntariatului", ajunsă la cea de-a treia ediție. Sub sloganul "I care" - "Îmi pasă - Pentru o cetățenie activă", activitățile dedicate acestei sărbători vor debuta de Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 iunie 2011. La sediul Asociației "Micul Prinț", la ora 11.00, elevi de la școlile generale și liceele din Sighetu Marmației vor prezenta lucrări în powerpoint cu tematica "Drepturile copilului" și "Solidaritate pentru suferința semenilor de pe alte continente" . Pornind de la situații concrete, trecute prin filtrul inocenței copilăriei, elevii vor încerca să aducă în atenția opiniei publice valori ale solidarității, toleranței și diversității. Proiectele realizate de copii vor fi premiate de organizatori.

Copii și tineri voluntari de la Centrul de Zi "Micul Prinț" vor organiza o serbare de sfârșit de an școlar, joi, 2 iunie 2011, la sediul centrului. Timp de o oră, 15 tineri voluntari din grupul "Speranța", coordonați de Camelia Korut, responsabila centrului, vor pune în scenă musicalul "Forza, venite gente" (Haideți, veniți, oamenilor!) , prin care vor da viață câtorva episoade din viața sfântului Francisc, tocmai pentru a sesiza importanța mobilizării și implicării în acțiuni de voluntariat.

Sâmbătă, 4 iunie 2011, copiii de la Grădinița cu program prelungit, nr. 9, din Sighetu Marmației vor împărți fluturași informativi pe stradă, pentru popularizarea evenimentului de duminică. "Sărbătoarea Voluntariatului" se va încheia duminică, 5 iunie 2011, la Grădina Morii. Organizatorii, împreună cu partenerii și colaboratorii, vor încerca să transmită tuturor sighetenilor (dar nu numai lor) invitația de a se alătura acestei acțiuni, care urmărește să mobilizeze mediul asociativ din Sighetu Marmației. Organizatorii vor oferi tuturor celor prezenți, începând cu ora 15.00, un concert cu formații sosite special pentru acest eveniment din Italia, momente artistice oferite de copii și tineri talentați din Sighetul Marmației, mai ales cei din centrele de asistență socială și din casele de tip familial.

Toți copiii prezenți la Grădina Morii pe 5 iunie, vor putea participa la activități de animație, facepainting, baloane modelate și alte surprize. În timpul spectacolului, asociațiile și instituțiile care activează în Sighet, vor avea standuri de prezentare, prin intermediul cărora își vor face cunoscute activităților derulate, dar vor urmări totodată să atragă noi voluntari care să le susțină inițiativele.

Narcisa Maghiari și Camelia Korut
 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat