Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna iunie 2011

Luna iunie aduce cu sine un nou număr al revistei "Lumina creștinului". Numărul 6 (258) al celui de-al XXII an, din seria nouă, cuprinde articole despre importanța mass-mediei în Biserică, despre pelerinajul la Cacica și la Sighet, precum și multe alte informații din evenimentele din Dieceza de Iași.

Coperta acestui număr ne prezintă o imagine cu tinerii prezenți la Ziua Tineretului de la Butea. De asemenea, este prezent și logoul acestei sărbători.

Meditația "Apostolul iubirii" a ajuns la numărul 5 și se găsește la pagina a doua. De asemenea, tot aici se află și mesajul terezian, semnat de pr. Anton Despinescu, care poartă titlul "Iubire fără teamă".

La pagina 3 este expusă scrisoarea pastorală a episcopului nostru Petru Gherghel, al cărei titlu este "Chemarea specială la rugăciune și adorație".

Paginile 4 și 5 conțin două articole despre folosirea mijloacelor de comunicare cu scopul de a răspândi mesajul creștin.

Informații despre două evenimente importante, tradiționale de acum în Dieceza de Iași, puteți găsi la paginile 6 și 7. Aceste evenimente sunt pelerinajul anual la Sighet și Ziua Tineretului la nivel Diecezan care a avut loc anul acesta la Butea.

Vizita fostului secretar al papei Ioan Paul al II-lea în România este prezentată pe scurt la pagina 8, iar la pagina 9 sunt date biografice despre ÎPS George Guțiu, o scurtă prezentare a funeraliilor, precum și o parte din scrisoarea de condoleanțe adresată de PS Petru Gherghel Eparhiei de Cluj-Gherla.

La pagina 10 putem citi despre concretizarea a trei proiecte ale Caritasului. Tot pe această pagină se află și rubrica "E bine de știut" care ne vorbește despre Ziua Ministrantului.

În acest număr al revistei aflăm informații despre catolicii din Răcăciuni și despre sfințirea bisericii din această comunitate.

Pagina dedicată mesajului sfinților (pagina 12) prezintă, în acest număr, mărturia dată de doi soți care au trăit pe viu momentul beatificării lui Ioan Paul al II-lea. De asemenea, sunt oferite câteva informații despre momentele beatificării.

La pagina 13 este prezentat sanctuarul marian din Castelmonte, Italia.

Pagina 14 rămâne în continuare dedicată familiilor și propune în acest număr articolul cu titlul "Am scos televizorul afară".

Obișnuita istorioara morală se găsește la paginile 15-16. la pagina 16 se află o prezentare a trei competiții diecezane adresate elevilor din clasele I-XII.

Articolul de la pagina 17 vorbește despre iubirea ca întâlnire.

Pagina 18 conține un articol despre aniversarul 20 de ani de la înființarea Asociației Scout.

Ziua tineretului a însemnat, pentru mulți tineri, clipe de puternică trăire interioară. Câțiva dintre cei prezenți ne-au împărtășit impresiile lor. Tot aici găsim și rubrica "Tablete spirituale".

Rubrica intitulată "Misiuni", care se află la pagina 20, tratează despre "Pot să pun și o prăjiturică în cutiuța speranței?".

Paginile 21-23 cuprind rubrica "Știri" și conțin informații despre evenimentele petrecute în Dieceza de Iași și în lume.

Pagina 24 găzduiește în acest număr rubrica "Legea și dreptul tău".

Ultimele trei pagini ale revistei cuprind rubricile "Poșta redacției" și rebusul.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimentele mai importante din Dieceza de Iași, din lunile aprilie și mai 2011.

Vă dorim lectură plăcută!

Claudiu Bulai


 

lecturi: 46.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat