Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Ziua Ministrantului

Ziua Mondială anuală de Rugăciune pentru Vocații este o ocazie potrivită pentru a scoate în evidență importanța vocațiilor în viața și în misiunea Bisericii și a intensifica rugăciunile noastre pentru ca Domnul să trimită mereu lucrători în secerișul său. În acest sens, anul acesta, Oficiul pentru Vocații împreună cu Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" din Bacău, a organizat, o întâlnire cu toți ministranții din dieceză, la 14 mai 2011. Tema întâlnirii a fost "Veniți și vedeți!" Au participat 480 de ministranți, de diferite vârste, din 50 de localități ale diecezei, însoțiți de peste 30 de preoți.

Această primă inițiativă de acest gen în dieceză, s-a dorit a fi un început în instituirea unei asemenea întâlniri pentru ministranți și a urmărit, pe de o parte, angajarea poporului credincios în rugăciuni speciale pentru vocații, iar pe de altă parte s-a dorit să ofere copiilor și tinerilor un ajutor deosebit în descoperirea propriei vocații iar preoților o mai mare implicare în promovarea și susținerea vocațiilor la sfânta Preoție și Viața Consacrată.

Întâlnirea a început la ora 9 cu primirea grupurilor, urmată de o animare vocațională, la care au participat si câțiva copii de la oratoriul salezian "Don Bosco" din Bacău.

Punctul culminant al sărbătorii a fost participarea la sfânta Liturghie, celebrată în capela seminarului, ocazie cu care, după cuvântul de bun venit, pr. Anton Săbăoanu a prezentat celor prezenți rolul și importanța seminarului în discernerea vocației și formarea celor care simt chemarea Domnului. La predică, pr. Cristinel Fodor, delegatul episcopului Petru Gherghel la acest eveniment, a amintit de feluritele chemări pe care Dumnezeu le oferă oamenilor și a scos în evidență chemarea la sfânta Preoție ca dar și alegere din partea Domnului, la care se răspunde cu mult curaj și cu multă încredere.

După Liturghie, ministranții s-au bucurat de prânzul pregătit de surorile care slujesc la seminar, după care au ascultat câteva mărturiile vocaționale prezentate de preoții care i-au însoțit la acest eveniment.

Programul s-a încheiat cu un moment de rugăciune la care s-a invocat mijlocirea sfinților patroni ai ministranților, Dominic Savio și Tarciziu. La plecare, fiecare grup a avut ocazia să viziteze Seminarul și să primească diferite informații despre această casă.

"Chemarea discipolilor se naște tocmai în colocviul intim al lui Isus cu Tatăl. Vocațiile la slujirea sacerdotală și la viața consacrată sunt în primul rând rod al unui contact constant cu Dumnezeul cel viu și al unei rugăciuni insistente care se înalță către «Domnul secerișului» fie în comunitățile parohiale, fie în familiile creștine, fie în cenacolele vocaționale" (Din Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocații. 15 mai 2011)

Pr. Andrei Cocianga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Bacău: Ziua ministrantului


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat