Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Trei concursuri diecezane pentru elevii claselor I-XII

"Concursurile școlare promovează valori culturale și etice fundamentale, precum și fair-playul competițional." (Din Regulamentul general al olimpiadelor școlare).

Olimpiada școlară este o importantă formă de evaluare din sistemul de învățământ preuniversitar și un moment de evaluare adresat atât elevilor cât și profesorilor care i-au pregătit.

Pe această linie s-au înscris și cele trei competiții diecezane, adresate elevilor din clasele I-XII, care au avut loc la Iași, sâmbătă, 14 mai 2011. Acestea fac parte din seria concursurilor organizate la nivel diecezan, pentru anul școlar 2010-2011, fiind programate de Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli:

1. Olimpiada de religie faza interjudețeană/diecezană pentru clasele V-VIII;

2. Concursul de eseuri și creație literar-religioasă "Lumină din lumină" pentru clasele IX-XII, etapa diecezană;

3. Expoziția - Concurs de desene "Să trecem pragul speranței", ediția a doua, cu tema: "Universul familiei", etapa diecezană.

Gazda acestor trei evenimente importante pentru elevi și profesori a fost Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Iași. Cele trei competiții au fost onorate și de prezența Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, care a încurajat și apreciat efortul și curajul elevilor participanți.

La ora 9.00, cei 111 elevi înscriși la olimpiadă au sosit la parohie, apoi, la 9.30, a avut loc tragerea la sorți a subiectelor în fața comisiei condusă de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv, inspector școlar diecezan, în calitate de președinte, și pr. lect. dr. Benone Lucaci, inspector școlar zonal Iași, vicepreședinte.

La ora 10.00 a început proba scrisă a olimpiadei la disciplina religie, cu o durată de trei ore. După corectarea lucrărilor s-a făcut evaluarea olimpiadei și au fost acordate primii, după cum urmează: 24 de premii I, 21 de premii II, 14 premii III și 29 de mențiuni.

Tot la ora 10.00 a început și concursul de eseuri pe două niveluri: IX-X și XI-XII. Cei 14 elevi prezenți, promovați la etapa anterioară județeană, au avut de susținut în fața celor două comisii eseurile pe trei tematici alese: "Taina sfintei căsătorii și rolul ei în viața Bisericii", "Taina sfântului Botez și rolul lui în viața Bisericii" și "Dumnezeu este lumină".

La concursul de desene "Universul familiei", comisia desemnată a avut de evaluat 125 de creații artistice ale copiilor și elevilor claselor I -XII. S-au acordat: 8 premii I, 7 premii II, 6 premii III și 46 de mențiuni.

Prof. Fulvina Blânda

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Iași: Trei concursuri diecezane pentru elevii claselor I-XII


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat