Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja "Sf. Francisc de Assisi": Prima Sfântă Împărtășanie

În biserica parohială "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, ziua de 15 mai 2011 va rămâne o zi de neuitat pentru cei 30 de copii care l-au primit pe Isus Euharisticul pentru prima dată în viața lor.

Aproape trei luni, pr. vicar Sergiu și sora Veronica i-au pregătit pe acești copii în învățătura sfântă, pentru ca ei să-l cunoască, să-l iubească și să-l primească cu vrednicie pe Isus și să asculte de glasul Bunului Păstor, iar sora Iulia i-a pregătit pe acești copii prin cântările specifice acestei sărbători.

Acești copii au participat activ la sărbătoarea lor prin citirea lecturilor, rugăciunea credincioșilor, oferirea darurilor și adeziunea lor sinceră la Isus, Bunul Păstor, prin reînnoirea făgăduințelor de la Botez. Sfânta Liturghie prezidată de părintele paroh Iosif Demeterc, alături având un oaspete italian pr. Claudio Calzoni, de la Parohia "San Nicolo di Baschi" din Todi, a culminat cu un moment emoționant în care toți cei 30 de copii au recitat o poezie despre învierea Domnului.

Oferind în primul rând sufletul lor curat lui Dumnezeu, copii au prezentat mai multe daruri la sfânta Liturghie: o lumânare, simbol al luminii Evangheliei care să le călăuzească pașii pe drumul vieții; pâinea, hrană pentru trup și simbol al trupului lui Cristos; vinul și strugurii, simbol al sângelui Mântuitorului; fructele, rod al muncii omului; florile, gingășia și frumusețea sufletului de copil; imaginea momentului, reprezentând două mâini înnegrite de păcate care îl caută pe Cristos în sfânta Euharistie, lumină și viață pentru noi toți.

Pr. Iosif Demeterc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 mai: Cleja "Sf. Francisc de Assisi": Prima Sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat