Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași ("Sfânta Tereza"): Concursuri și aniversare

Copiii și animatorii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au avut parte, duminică, 8 mai 2011, la Centrul Caritas "Don Bosco" din Iași, de mai multe momente formative și cultural-recreative, ca o încununare a bucuriei pascale: concursurile "Copiii noștri au talent", "Citești și câștigi" și aniversarea zilei de naștere a copiilor și animatorilor născuți în aprilie.

Timpul Postului Mare a însemnat o perioadă rodnică pentru copiii și animatorii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, întrucât, în acest timp, ei au avut posibilitatea să se angajeze în mod activ în proiectele inițiate și promovate de preoții din parohie, dar și de alți responsabili diecezani, printre care enumerăm: urmarea lui Isus pe drumul crucii, mai ales în afara programului comunitar, înainte sau după încheierea orelor de la școală; implicarea în proiectul misionar Cutiuța speranței inițiat și promovat de Centrul Misionar Diecezan; participarea la concursul de lectură Citești și câștigi, pregătirea unor momente cultural-recreative pentru concursul Copiii noștri au talent și organizarea aniversării zilei de naștere a copiilor și animatorilor născuți în luna aprilie.

Toate aceste momente au fost inițiate la începutul Timpului Postului Mare, dar unele s-au realizat, ca o încununare a bucuriei pascale, duminică, 8 mai 2011, în incinta Centrului Caritas "Don Bosco", din curtea bisericii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Aici s-au desfășurat concursurile Copiii noștri au talent și Citești și câștigi și aniversarea zilei de naștere a copiilor și animatorilor născuți în luna aprilie, care au fost prezentate în mod oficial de către doi prezentatori de gală din cadrul grupului de copii ai parohiei.

Pentru că tot românu-i talentat, copiii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au dorit să demonstreze și ei acest lucru prin diferite reprezentații: cântece vocale, dar și instrumentale, dansuri, scenete, poezii, arte marțiale, numere de magie și bancuri comice.

A existat și un juriu, format din trei copii, care a trebuit să aprecieze toate aceste reprezentații, însă votul a aparținut tuturor participanților, care au primit câte o foiță, unde au notat opțiunea lor. Aceste foițe au fost adunate și primii trei copii sau grupuri care au adunat cele mai multe voturi a fost clasați pe locul I, II sau III.

Printre talentați s-au remarcat un băiețel și o fetiță, campioni naționali la dansuri sportive; o fetiță de numai 10 ani, autoarea unui album de poezii, care a mărturisit că urmează și cel de-al doilea; o fetiță, copie fidelă a uimitoarei artiste canadiene Celine Dion, cu melodia My heart will go on; un băiețel, copie aproape identică a tânărului Adrian Țuțu, câștigătorul primului sezon al concursului Românii noștri au talent, cu cântecul Sunt român; și un băiețel cu un dans breakdance, care a cucerit toată participarea, fapt pentru care a și câștigat locul I.

În partea a doua a programului din această zi, s-a desfășurat concursul de lectură Citești și câștigi, deja la cea de-a doua ediție, după cea organizată în Timpul Adventului.

Numeroși copii și animatori s-au înscris la începutul Postului Mare la acest concurs și au primit câte o carte, pe care au citit-o în această perioadă a Postului Mare.

Pentru acest concurs s-au propus mai multe cărți, după cum urmează: pentru copii: grupa I: clasele I-III - Papa Ioan XXIII , Teresio Bosco, Ed. "Presa Bună", 2000; grupa a II-a: clasele IV-VI - Mielușelul, Cristofor von Schmid, Ed. "Presa Bună", 1996; grupa a III-a: clasele VII-VIII - Cine ești tu Tereza, Pr. Claudiu Dumea, Ed. "Sapientia", 2011; și pentru animatori, tineri liceeni și studenți - Păstorul rănit, Daniel Ange, Ed. "Presa Bună", 2002.

Participanții au primit întrebări din cărțile citite și cei care știau răspunsul trebuiau să apese pe butoane (gen Robingo), care aveau atât semnale luminoase, cât și acustice. Aceste butoane erau distribuite în serie. Cine apăsa primul pe buton anula accesul celorlalți concurenți la butoanele proprii.

Și acest concurs a beneficiat de privirea și urechea atentă a unui juriu, care a urmărit respectarea regulamentului și corectitudinea răspunsurilor.

La fiecare grupă au existat locurile I, II și III, dar nimeni nu a plecat acasă fără câștig. Toți cei care au citit au avut de câștigat pentru că cititul ne ține în viață. Pe lângă acest aspect, toți participanții au primit câte o șapcă personalizată cu motoul concursului de lectură: Citești și câștigi.

În ultima parte a programului, după atâtea emoții și atâta concentrare, toți cei prezenți au cântat cu bucurie mulți ani tuturor copiilor și animatorilor din Parohia "Sfânta Tereza" născuți în luna aprilie.

Emoțiile, concentrarea, improvizațiile, dar mai ales entuziasmul și bucuria copiilor au umplut încăperea în care s-au desfășurat aceste momente, dar și sufletele celor prezenți, în mod cu totul special ale părinților care și-au privit cu admirație și cinste odraslele lor.

Pr. Marcelin Blaj

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 mai: Iași ("Sfânta Tereza"): Concursuri și aniversare


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat