Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Religiozitatea tânărului - de ieri și de azi

Elevii clasei a X-a A, din cadrul Liceului Teoretic "Vasile Alecsandri" Săbăoani, au desfășurat o activitate didactică intitulată "Religiozitatea tânărului - de ieri și de azi", ea fiind legată de beatificarea papei Ioan Paul al II-lea. Evenimentul s-a desfășurat joi, 4 mai 2011, într-o sală a bibliotecii liceului, activitatea fiind coordonată de către d-ra prof. Genoveva Antoci, iar invitat a fost pr. Marius Cojan, vicar la Parohia "Sfântul Mihail Arhanghelul".

Întâlnirea a avut drept scop realizarea unei "radiografii" a tânărului creștin, făcându-se o paralelă între modul de manifestare și trăire a credinței din trecut și din zilele noastre. În intervențiile lor, tinerii au evidențiat pericolele care îi amenință și care duc la declinul lor moral. S-au căutat răspunsuri la următoarele întrebări: "Dacă tinerii care reprezintă viitorul țării arată așa, oare cum va arăta societatea noastră creștină peste câteva decenii? Ce putem face ca să stopăm acest proces dezastros, care golește tinerețea de tot ce are ea mai sfânt, o duce din ce în ce mai departe de Dumnezeu, făcând viitori oameni slabi, supuși patimilor și fără vreun sens în viață, purtați de păcate și de vânt...?"

Am găsit diferite răspunsuri și ne putem întări dacă privim la martirii de astăzi, la cei care au avut puterea să-l mărturisească pe Cristos prin viața lor. Un model de urmat este fericitul papă Ioan Paul al II-lea, care se adresa tinerilor folosind îndemnul: "Tineri, nu vă fie teamă: deschideți larg porțile lui Cristos!" Astfel, fericitul pontiful ne-a învățat, prin viața sa, că bucuria și curajul vieții vin de la Cristos, cel care este "Calea, Adevărul și Viața" (In 14,6).

Prof. Genoveva Antoci


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat