Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Zaragoza: Hramul comunității românești

Duminică, 1 mai 2011, în comunitatea românească din Zaragoza (Spania) a avut loc sărbătoarea hramului, sărbătoare dedicată și închinată Sfintei Fecioare Maria, având titlul de "Maică și Fecioară a Unității".

Liturghia de hram a început la ora 10.00, într-un cadru solemn, concelebrată de preoții invitați de la Madrid, pr. Leonard Diac și pr. iezuit Marius Taloș, precum și de pr. Ionel Jicmon, păstorul comunității noastre.

Bucuria trăirii acestei sărbători a inclus și marele eveniment al beatificării papei Ioan Paul al II-lea, care a fost amintit atât de frumos la rugăciunea credincioșilor.

Prezența celor mici și mari, cu frumoasele costume populare, au dat o notă delicată sărbătorii, implicându-se astfel la momentele importante ale celebrării.

Mulțumim din suflet părintelui Marius pentru gândurile frumoase adresate în cadrul omiliei, îndemnându-ne să nu încetăm niciodată a ne rugă și a alerga la picioarele Mamei cerești, având încrederea și speranța deplină că rugile noastre vor fi împlinite.

Cu bucurie, majoritatea celor prezenți au luat parte la masă euharistică, hrănindu-se cu trupul și sângele celui Înviat.

Un gând de mulțumire îi aducem doamnei Emilia Alonso Lopez de Alda, ce activează în cadrul Delegației Episcopale de Pastorație a Emigranților din Zaragoza, pentru participarea la această sărbătoare.

După sfânta Liturghie, sărbătoarea a continuat cu obișnuita agapă frățească, având diferite bucate tradiționale românești, iar din program nu au lipsit bună dispoziție, muzica și dansul, așa încât sărbătoarea a fost pe deplin o reușită.

"Sfântă Fecioară Marie, Regină a unității, îți cerem să mijlocești pentru noi toți la Fiul tău, ca să știm să păstrăm între noi comuniunea cu Tatăl, cu Fiul și cu Duhul Sfânt și să lucrăm pentru extinderea împărăției lui Dumnezeu și a sfintei sale Biserici. Amin".

Simona Andrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 mai: Zaragoza: Hramul comunității românești


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat