Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Fericitul Ieremia": Transmisiune live a Liturghiei de hram

Folosindu-se de posibilitățile pe care le oferă astăzi internetul și mijloacele media în general, la doi ani de la lansarea sitului parohial, în ziua de 8 mai 2011, ziua hramului, avem bucuria de a lansa și transmisiunea live din biserica noastră, "Fericitul Ieremia". Mai întâi se va transmite Liturghia hramului, de la ora 11.00, urmând ca apoi să rămână on-line non-stop transmiterea din biserica noastră.

În data de 8 mai 2009, în ziua comemorării Fericitului Ieremia, Parohia "Fericitul Ieremia" din Bacău a lansat, un sit, www.pfib.ro, și un canal de prezentare pe YouTube, www.youtube.com/pfibacau, care își propun să faciliteze cunoașterea acestei parohii, să ofere diferite informații și materiale educațional-religioase și despre activitățile desfășurate în comunitate. Din acel moment, acest site a avut peste 60.000 de vizualizări, iar canalul de pe youtube a avut 9.562, cu 112.169 afișări ale videoclipurilor încărcate, iar la o medie de cinci minute pe clip ar reieși că 560.845 de minute s-au petrecut în vizionarea lor.

Această transmisiune este o dorință mai veche și folosind posibilitățile pe care le pune tehnica de azi la dispoziția noastră, iată că această dorință a prins și viață.

Această inițiativă vine în ajutorul celor de departe sau de aproape care nu au posibilitatea de a participa la sfânta Liturghie, fie din cauza distanței, a bolii, bătrâneții sau din alte motive, sau chiar pentru cei cărora le este dor de biserica de unde au plecat cândva pentru a câștiga o pâine mai albă în străinătate. Iată că au posibilitatea de a o asculta și viziona pe internet. Bineînțeles este nevoie și de colaborarea copiilor și tinerilor care se pricep mult mai bine să acceseze un sit, lăsând celelalte jocuri, filme etc., să acceseze pagina parohiei noastre, www.pfib.ro, și să facă o bucurie celor dragi. Trebuie să specificăm că pentru cei care pot participa la Liturghie în biserică, vizionând această transmisiune, nu-i scutește de preceptul duminical de a participa la biserică la sfânta Liturghie.

Prin această nouă inițiativă dorim să răspundem afirmativ invitației papei Benedict al XVI-lea, care ne invită - în mesajul adresat pentru celebrarea Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale din acest an -, să valorificăm "era digitală" pentru a transmite prin internet "adevărul și autenticitatea Evangheliei".

Transmisiunea va fi posibilă începând de duminică, 8 mai 2011, începând cu Liturghia hramului de la ora 11.00, la adresa: http://www.pfib.ro/live.php, dar și pe pagina de start a sitului, http://www.pfib.ro.

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat