Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Simpozionul pentru tineri "O floare la fereastra cerului"

Beatificarea papei Ioan Paul al II-lea a declanșat reacții de entuziasm și bucurie în rândul tuturor creștinilor, dar mai ales în rândul tinerilor. Aceștia îl revendică drept papă al lor, deoarece l-au simțit aproape, i-a înțeles, a avut o inima mereu tânără și le-a acordat încredere.

Mulți tineri ai Diecezei de Iași au asistat la acest mare eveniment reuniți în fața altarului din Butea, cu ocazia Zilei Tineretului la nivel diecezan.

Elevii catolici din Bacău, Iași și Hălăucești au marcat acest mare eveniment.

În Bacău, elevii de la C.E. "Ion Ghica", C.N. "Vasile Alecsandri", Școala Galbeni și Valea Seacă în ziua de 2 mai 2011, la Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, prin organizarea unui simpozion intitulat: "O floare la fereastra cerului", în cadrul căruia și-au prezentat propriile trăiri cu privire la viața lui Ioan Paul al II-lea, la modul în care aceasta i-a influențat în realizarea unor lucrări: eseuri, poezii, power point-uri.

La această manifestare au participat, ca invitați, pr. Ioan Balan, inspector religie romano-catolică zona Bacău, și pr. Petru-Sebastian Tamaș, responsabil cu pastorația tinerilor și îndrumătorul A.C. în Parohia Bacău "Sfântul Nicolae".

Din materialele prezentate elevii participanți au înțeles încă odată că Ioan Paul al II-lea a fost un papă al surprizelor constructive, pelerin al păcii și unității. Au conștientizat bogăția personalității, tezaurul învățăturii sale, frumusețea omeniei, stima pentru fiecare ființă umană, înțelepciunea și iubirea ce-l caracterizau. Om al rugăciunii, prezența sa era o emanație de sfințenie, o reflexie a luminii lui Cristos.

Personalitatea lui Ioan Paul al II-lea i-a determinat pe elevi să reconsidere locul și importanța lor în planul lui Dumnezeu și în Biserică, le-a trezit dorința de a rămâne adânc înrădăcinați în Cristos și în Biserică, de a alege să adere, plini de curaj și speranță, la adevăratele valori umane și creștine.

Programul a continuat cu un moment artistic susținut de un grup de elevii ai C.E. "Ion Ghica", Bacău. Au fost recitate versuri reprezentative aparținând lui Ioan Paul al II-lea, s-au cântat unele piese din repertoriu pascal, dar și cu text dedicat papei Ioan Paul al II-lea, acompaniate la chitară. Având în vedere evlavia specială a papei Ioan Paul al II-lea către Sfânta Fecioară, una dintre eleve a interpretat piesa "Ave Maria" de Schubert.

La încheiere, pr. Ioan Balan a apreciat activitatea, materialele prezentate și le-a recomandat elevilor ca zelul și bucuria lui Ioan Paul al II-lea să le fie repere în viață.

Prof. Tereza Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 mai: Bacău "Sfântul Nicolae": Simpozionul pentru tineri "O floare la fereastra cerului"


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat