Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: E mai, e mai, e luna mai...

În sintonie cu toți cei dragi de acasă care, la nivel diecezan, își concentrează atenția asupra familiei creștine spre a deveni ceea ce este, pe parcursul lunii mai câteva familii din comunitatea catolică din Padova au avut bucuria de a fi gazde într-un mod aparte. Întrucât multora din comunitate ocupațiile zilnice le îngreunează îndreptarea pașilor către biserică, făcând imposibilă practicarea comunitară zilnică a frumoasei devoțiuni mariane specifice lunii mai, așa cum e obiceiul "la noi acasă", ne-am gândit că "dacă nu poate veni sacul la moară, poate merge moara la sac"...

Având cunoștință despre un obicei similar prezent în comunitățile italiene, a luat naștere ideea de a face să treacă din casă în casă, din familie în familie, o statuetă a Maicii Domnului care să fie simbol al vizitei preasfintei Fecioare făcută la familia respectivă și semn al binecuvântării și al harurilor pe care ea le mijlocește la tronul Tatălui ceresc.

Devoțiunea a început în prima zi a lunii mai, când a fost binecuvântată statueta Maicii Domnului în cadrul sfintei Liturghii și apoi încredințată primei familii înscrise și s-a încheiat tot în cadrul sfintei Liturghii, în ultima zi a lunii, seara, la orele 20.00, în prezența familiilor care au participat la această inițiativă de pietate mariană.

În felul acesta, familiile care s-au înscris au reușit să recite cel puțin un rozariu atât pentru propria familie cât și pentru familia mai mare - comunitatea - punând sub mantia protectoare a preacuratei Fecioare Maria toate grijile și nevoile, toate necazurile și încercările prin care trecem în viața de zi cu zi.

Suntem convinși că Maica Domnului a privit cu drag la această inițiativă a noastră și a prețuit sacrificiile și strădaniile pe care familiile le-au făcut pentru a fi gazde cât mai primitoare atât pentru ea, cât și pentru cei care, cu acest prilej, le-au trecut pragul casei.

Toată frumoasă ești, Marie!...

Pr. Paul Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 mai: Padova: E mai, e mai, e luna mai...


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat