Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman (ACT): Festivalul Talanților

Tinerii Acțiunii Catolice, zona Roman, în ziua de sâmbătă, 28 mai 2011, au participat la Festivalul Talanților ce a cuprins secțiunile dans/scenete și cultură generală, eveniment ce s-a desfășurat la Tămășeni. Au fost prezenți aproximativ 180 de tineri.

Au răspuns invitației organizatorilor 10 parohii din cele care sunt membre ale Acțiunii Catolice: Barticești, Răchiteni, Gherăiești, Tămășeni, Adjudeni, Pildești, Săbăoani, iar din Roman "Inima Neprihănită a Mariei", "Isus, Bunul Păstor" și "Fericitul Ieremia Valahul".

Am început această zi prin a participa la sfânta Liturghie, de la ora 10.00 în biserica "Sfânta Maria Regină" - Tămășeni. Liturghia a fost celebrată de pr. Iulian Roca, asistent spiritual zona Roman. Alături de el au fost pr. Emanuel Bejenaru și pr. diacon Gabriel Balint iar cântările religioase au fost animate de corul parohiei Tămășeni.

După sfânta Liturghie a avut loc Festivalul Talanților, secțiunea dans/scenete. Ioana Sociu, responsabila cu tinerii pe zona Roman, a luat cuvântul și a salutat toate parohiile prezente la această activitate zonală, lăsându-i apoi pe prezentatorii Roxana Roca și Marius Iacob să ne acapareze atenția în prezentarea micului spectacol. În deschiderea acestuia am avut o surpriză din partea celor mici, adică a copiilor ce au dorit să ne impresioneze și anul acesta prin dansul lor. A urmat apoi programul diferitelor parohii: Gherăești - parodie emisiunea Dansez pentru tine!, Roman "Inima Neprihănită a Mariei" - tango, Tămășeni-dans indian, Roman "Isus Bunul Păstor" - charleston, Săbăoani - dans popular, Pildești - pantomimă - drama familiei, Roman "Inima Neprihănită a Mariei" - dans țigănesc, Barticești - scenetă, Roman "Fericitul Ieremie Valahul" - dans, Răchiteni - scenetă - Florin Piersic la shaormerie, Adjudeni - dans de stradă și parohia gazdă - dans, step up.

Au fost clipe pline de emoții, de bucurie deoarece fiecare tânăr și-a pus talanții în valoare contribuind astfel la reușita acestui eveniment!

Și pentru că timpul trece, nu stă pe loc, iată-ne ajunși la secțiunea Cultură generală, la care au participat câte 2 membrii din fiecare parohie. Au fost pe baricade în alegerea răspunsurilor corecte a 30 de întrebări din domeniile: religie, geografie, istorie, literatură romană și Acțiunea Catolică, în final clasându-se pe locul al III-lea - Răchiteni, al II-lea - Isus Bunul Păstor, I - Săbăoani (reprezentați de Emilia Andrei și Ovidiu Gherguț)!

Le mulțumesc din inimă tuturor tinerilor ce au participat la această zi, îi felicit pentru exuberanță și spiritul lor inventiv, plin de vioiciune și farmec! Domnul să-i binecuvânteze!

Bianca Balint, secretar ACT zona Roman
 


lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat